Bryllupsfotograf til bryllup

  • bryllupsfoto
  • Find en Fotograf

Bryllupsfotograf til bryllup – og hvad så?

Bryllupsfotograf til bryllup – Bryllupsfotografering hos en fotograf er ligeså forskellig som der er farver i en skovbund. Når i skal vælge en bryllupsfotograf eller en fotograf til jeres bryllupsdag, er det vigtigt i går efter lige præcis den type billeder og type fotograf der matcher jeres store dag og jeres billedstil. Alle fotografer tilbyder fotografering til bryllup, men der er langt imellem dem som virkelig dyrker bryllupsfotograferingen. Bryllupsfotografer bør brænde ligeså meget for deres bryllupsbilleder som de gør for deres portrætter af unge piger eller andet.  Alle bryllupper er forskellige, det skal de også være. Bryllup er en af livets største fester og en bryllupsdag er en dag, hvor man vil have alt. Vielsen er jeres egen, men festen er også jeres gæsters. For at alt skal blive vellykket er det vigtigt at planlægge i god tid og vælge det rigtige bryllupssted, som kan tilbyde jer det I har brug for.

bryllupsfoto

Bryllupsfotograf

Bryllupsfotografer og deres forskelligheder

En fotograf der laver bryllupsfotografering med engagement får ofte bryllupsfotos der ligner noget fra en romantisk drøm eller et spændende modekatalog. Bryllupsbilleder kan IKKE tages om, og i bør derfor sikre jer jeres bryllupsfotograf har gode anbefalinger fra andre brudepar der har brugt dem før.

Kig også grundigt på fotografens galleri. Læg mærke til om der er stor adspredelse i billederne. Er det taget forskellige steder, har fotografen været kreativ. Har han brugt mange ideer, eller kører han meget i det samme. De kreative bryllupsfotografer har ofte meget stor adspredelse i de bryllupsfoto de præsenterer på deres hjemmesider.

Bryllupsfotograf Næsbyholm Slot.

Samlet en liste over nogle af de bryllupsfotografer

En professionel og dygtig bryllupsfotograf koster lidt mere, men er hver en krone værd. Tænk på, at brylluppets øjeblikke aldrig kommer tilbage, og bryllupsbillederne er de bedste minder fra jeres store dag. I kan føle jer stolte, når I viser børnebørnene jeres bryllupsbilleder og fortæller dem, hvordan det gik til, dengang I blev gift. En dygtig og ambitiøs bryllupsfotograf er lige så interesseret i, at I skal få de flotteste bryllupsbilleder, som I er. En professionel bryllupsfotograf tager pænt tøj på og går i ét med bryllupsgæsterne og bemærkes knapt for netop at kunne tage de øjebliksbilleder, der kommer til at forgylde jeres bryllupsalbum år ud i fremtiden. Forberedelserne til brylluppet er også sjove at forevige, og det er mere værd at have fotografen med under forberedelserne, vielsen, receptionen og middagen end senere under festen. Billeder af, hvordan I forbereder jer, bliver ofte mere varierede, end når I danser brudevals.

Vi har samlet en liste over nogle af de bryllupsfotografer vi mener lever op til de krav en kreativ og dygtig bryllupsfotograf bør indeholde :

Leder du efter en fotograf til bryllup

Til bryllupper har vi som fotografer oplevet, at chaufføren tripper for at komme af sted, bruden kører galt undervejs, men også at omgivelserne fester med, og så bryder magien løs. Her får du tips til at få det bedste bryllupsfoto ud af sjove som svære øjeblikke. 

GÅR DU MED TANKER OM BRYLLUP? 

Her finder du alt, du behøver inden for planlægning af brylluppet. Inspiration, brudekjoler, ringe, bryllupsrejsen, festen og alt andet til både brud og gom. Mind også gerne bryllupsgæsterne om, at de kan finde alt, hvad de behøver. Alt sammen for at I kan få jeres drømmebryllup.

Et bryllup

Et bryllup er ceremonien ved indgåelse af ægteskab. Hovedpersonerne er bruden(e) og brudgommen(e), og selve indgåelsen af ægteskabet kaldes en vielse. Alt efter trosretning er ceremonierne forskellige, og et bryllup uden religiøst indhold er en borgerlig vielse på et rådhus af en borgmester eller embedsmand, eller til søs af en skibskaptajn.Ordet bryllup bruges også mere indskrænket som synonym for vielse.  Et kirkebryllup er juridisk gyldigt på samme måde som en vielse på rådhuset. Men et bryllup i kirken foregår som en gudstjeneste med bønner, salmer, bibellæsninger, en vielsestale og velsignelsen. Et kirkebryllup handler altså også om kristen tro, håb og kærlighed.  Vielsestalen handler ofte om kærlighed fra Gud og kærlighed mellem mennesker. Talen kan også handle om velsignelsen som det særlige, der sker ved vielsen i kirken. I velsignelsen får brudeparret styrke fra Gud, som er den, der er større end os selv og vores kærlighed. Ved et kirkebryllup læses der fra Bibelen og det giver mening at tale om tilgivelse, pligt, troskab og barmhjertighed.

bryllup

Bryllupsplanlægning

Bryllupsplanlægning er hovednøglen til at nå det hele. Planlægning, planlægning og atter planlægning vil i længden være med til at mindske jeres stress og i undgår at glemme noget. Det kan være lidt overvældende at skulle huske det hele, så gør brug af en tjekliste over alt det, i mener i skal huske til jeres bryllup. Husk din bryllupsplanlægning og gør det lettere for jer selv. I kan også overveje en wedding planner til at stå for det hele.

Kirkebryllup

Når i har fundet den kirke i gerne vil giftes i og præsten har sagt ja til at vie jer, så skal i til samtale med præsten. I samarbejde med præsten finder i de salmer, i gerne vil have sunget til jeres bryllup. Her gennemgår i også alt det praktiske vedrørende jeres vielse. Alt det i har siddet og talt med præsten om gør at præsten kan forberede vielsestalen til jeres store dag. Jeres kirkebryllup vil starte med at klokkerne ringer ind, musik, en salme, en bøn og præsten vil læse nogle tekster op fra selve biblen og evt. vil der blive sunget en salme. Leder du efter en fotograf til bryllup i din by eller i nærheden af din by, så se listen her:

Toastmaster

Hvad bruger i som brud og brudgom en toastmaster til? Han eller hun vil have styr på alle de små ting som i hverken har tid eller lyst til at tænke på, på selve jeres bryllupsdag. Det er vigtigt at man som brud og gom vælger en toastmaster som er udadvendt, charmerende og god til mennesker. Jeres toastmaster er jeres talerør på den store dag. Det er toastmasteren der holder den røde tråd igennem brylluppet hvor han/hun har styr på alt hvad der skal ske på dagen. Det lyder som en stor mundfuld men med lidt planlægning vil toastmasteren kunne holde styr på alle tropperne i løbet af dagen. Toastmasterens opgaver starter allerede i kirken. Jeres toastmaster vil tage imod gæsterne og sørge for at de kommer til at sidde på rette side af kirken, alt efter om det er familie eller venner af henholdsvis bruden og gommen. Efter vielsen skal toastmasteren nå hen til stedet hvor festen skal holdes, inden resten af gæsterne begynder at ankomme. Som toastmaster er det en god ide at du sætter dig ned med bruden og gommen for at finde ud af deres forventninger til dagen. Man skal nemlig være lidt af en blæksprutte, så det er vigtigt at du nøje planlægger hvad der skal ske i løbet af dagen og hvad du helt nøjagtigt skal have styr på.

Lyset er altid vigtigt

Lyset er altid vigtigt, og til bryllupper kan man ikke al- tid bede folk ytte sig, hvis der er høj sol og dermed hårde skygger. Det er en fordel, hvis man på forhånd har en idé om lyset, så man kan tage det rigtige eks- traudstyr med. På billedet til højre gør den lyse belæg- ning på stien, at der re ekteres lys op på parret. Hvis parret vender sig og går den anden vej, kommer der også lys i ansigterne. På denne location fungerer en symmetrisk komposition bedst. Fordi parret bevægede sig, indstilles fokus til følgefokus.

Polterabend

Der findes tusindvis af forskellige måder at afholde polterabend på. Den kan se ud og formes på mange måder. Her gælder det om at kende sit publikum, om man så må sige. Du ved, hvad bruden eller brudgommen godt kan lide. Kan han/hun godt lide at danse? Spise gourmetmiddage? Tage til ølsmagning? Klatre i bjerge? Nyde stille aftener med hygge og god ost og vin? Overvej, hvad den kommende brud eller brudgom bedst kan lide at lave i weekenderne, i ferier, eller hvad han eller hun plejer at snakke om og drømme sig bort med. Udveksl ideer og lad kun fantasien sætte grænser.

Bryllupstraditioner

Bryllupstraditioner som ordsproget: noget gammelt, noget nyt, noget lånt og noget blåt har du sikkert hørt om med det engelske udtryk: something old, something new, something borrowed and something blue.
Betydningen af dette ordsprog skal bringe lykke til bruden i hendes ægteskab, hvis hun vel og mærke bærer alle fire objekter på hendes bryllupsdag.. og hvem vil ikke have et lykkeligt ægteskab? Noget gammelt repræsenter fortiden. Noget nyt skal bringe bruden håb og optimisme i hendes nye liv. Noget lånt overækkes af en ven eller et familiemedlem, som er lykkeligt gift. Den blå farve repræsenter troskab og renhed og brudens blå farve sidder ofte i strømpebåndet.

Natten før brylluppet

Bruden og gommen må ikke sove sammen natten før brylluppet. Dette vil give uheld ifølge gammelt mundheld. Nogle brudepar opretholder stadigvæk disse bryllupstraditioner, men flere vælger at se bort fra dem, da de ofte har børn, som de vælger at blive hjemme hos og have en hyggelig aften med, morgenen inden det går løs med brylluppet.

Skal brudens far følge hende op til alteret?

Nej, parret aftaler med præsten, hvordan vielsen skal indledes. I bestemmer selv, om I eksempelvis hellere vil gå ind i kirken sammen.

Hvor mange gange skal der svares ja?

Både brud og gom svarer ja to gange: Til juridisk indgåelse af ægteskab og til at elske og ære hinanden.

Er der frit valg af kirke, når man skal giftes?

Nej. I kan blive gift i kirken i jeres bopælssogn eller i en anden kirke, I har tilknytning til. Henvend jer til præsten eller kirkekontoret, hvis I vil vide, om I opfylder kravet om tilknytning til kirken. I kan blive gift i folkekirken, når I begge eller en af jer er medlem.

Er et kirkebryllup juridisk gyldigt?

Ja, folkekirken har som en række andre trossamfund vielsesmyndighed.

Hvorfor skal der være vidner i kirken?

En vielse i folkekirken har juridisk gyldighed. Derfor skal der være to vidner tilstede under vielsen. Vidnernes navne og adresser noteres i kirkebogen.

Kan vi blive gift i det fri?

Ja. En forsøgsordning i folkekirken betyder, at hvis I som brudepar har en særlig tilknytning til et sted og jeres præst kan godkende det, kan vielsen foregå uden for kirken. Det kan eksempelvis være hjemme i haven hos jer selv. 

Hvor skal brudeparret sidde i kirken?

Der er ingen regler for, hvor brudeparret sidder i kirken. Ofte stiller man stole over for hinanden. På den ene side sidder gommen og forloveren eller hans far; og over for sidder bruden med sin far. Men I kan også vælge eksempelvis at side alene sammen foran alteret. I aftaler dette med præsten til samtalen før brylluppet.

Hvad skal vi tale med præsten om?

Alle brudepar taler med præsten før deres kirkebryllup. I vælger salmer sammen med præsten og drøfter alt det praktiske i forbindelse med vielsen. Præsten forbereder vielsestalen ud fra jeres samtale. Præsten har tavshedspligt. Hvis noget bekymrer jer før den store dag, har I også mulighed for at bringe det ind i samtalen. Samtalen kan også handle om kristen tro.

Talerækkefølge bryllup

Ved rigtig mange bryllupper er det med talerækken ikke noget man går så højt op i. Der er dog “regler” på området, så hvis der er toastmaster på til brylluppet er det en god idé at følge spillets regler. Du får her den mest korrekte talerække ved et bryllup:

1. Brudeparret starter med at byde velkommen.

2. Er der toastmaster på har vedkommende fået ordet via velkomsttalen.

3. Den første réelle taler er Brudens far, som byder gommen velkommen i familien

4. Så er det gommens tur til at tale/synge eller hvad han nu finder på. Nogle taler kun til bruden, hvor andre takker egne forældrer og svigerforældrer, for at have taget godt imod ham.

5. Hvis forloveren ønsker at holde tale ligger den normalt her umiddelbart efter gommen

6. Brudgommens far

7. Til sidst er det bruden.

Bryllup år

0 år: Bryllup
1 år: Papirbryllup
2 år: Bomuldsbryllup
3 år: Læderbryllup
4 år: Blomsterbryllup eller Hyacintbryllup
5 år: Træbryllup
6 år: Sukkerbryllup
7 år: Uldbryllup
8 år: Bronzebryllup
9 år: Pilbryllup eller Stråbryllup
10 år: Tinbryllup
11 år: Stålbryllup eller Ravbryllup
12 år: Silkebryllup
12 1/2 år: Kobberbryllup
13 år: Kniplingsbryllup
14 år: Elfenbensbryllup
15 år: Krystalbryllup
16 år: Månebryllup
17 år: Ametystbryllup
18 år: Margueritbryllup
19 år: Granatbryllup
20 år: Porcelænsbryllup
21 år: Turkisbryllup
22 år: Alliancebryllup
23 år: Tulipanbryllup
24 år: Karatbryllup
25 år: Sølvbryllup
30 år: Perlebryllup
35 år: Koralbryllup
40 år: Rubinbryllup
45 år: Safirbryllup
50 år: Guldbryllup
55 år: Smaragdbryllup
60 år: Diamantbryllup
65 år: Krondiamantbryllup
70 år: Jernbryllup
75 år: Kronjuvelbryllup, Atombryllup eller Stålbryllup

HUSKELISTE TIL BRYLLUP

Overordnet:

• Lave et budget for brylluppet
• Lave en gæsteliste /udvælg en gavekoordinator
• Udforme ønskeliste
• Indhent og udfyld en ægteskabserklæring
• Aflevér prøvelsesattest til vielsesstedet
• Udsend invitationer
• Arranger overnatning til gæster
• Kontakt lokalavisen hvis brylluppet skal offentliggøres

På selve dagen:

• Brudens tøj, inkl. sko, smykker, lingeri, strømpebånd og øvrigt tilbehør (husk at gå skoene til)
• Gommens tøj
• Tøj til brudepiger og brudesvende
• Vælg forlover
• Fotograf
• Bestilling af transport
• Bestil tid til hår, makeup og negle
• Vælg to vidner
• Bestil brudebuket, knaphulsblomster
• Sørg for at der er makeup, sikkerhedsnåle, plaster, piller og andre praktiske ting til rådighed

Vielsen:

• Hvor og hvornår – bestil tid hos præsten
• Udvælg salmer / salmehæfte
• Kirkepynt
• Vielsesringe
• Risposer

Reception/fest:

• Bestil festlokale, telt eller restaurant
• Bestil receptionsmenu og bryllupsmenu (inkl. natmad)
• Bestil drikkevarer
• Bestil bryllupskagen
• Arrangér serveringspersonale
• Arrangér en barnepige
• Sørg for der er et gavebord, husk at registrere gaverne
• Lav bordkort / bordplan / menukort
• Vælg toastmaster
• Bestil borddekorationer
• Forbered tale/sang
• Brudevals
• Bestille/sørge for musik og underholdning

Til efter festen:

• Sørg for nogle tager sig af oprydningen
• Book værelse til bryllupsnatten
• Køb morgengaver
• Få brudebuketten sendt til tørring/konservering
• Afsend takkekort
• Aflever takkegaver til hjælpere
• Lav scrapbog / fotoalbum / hjemmeside
• Meddel arbejdsplads, bank osv. om navneændring