Hvad går fotojournalistuddannelsen ud på?

På fotojournalistuddannelsen får du dyb indsigt i at lave fotojournalistiske fotografier, der via billeder fortæller historier fra verden omkring dig.

Det gode pressefoto skaber sammenhæng med opgavens skrevne artikel. Kort sagt du skaber et billede, der siger mere end 1000 ord.

Fotojournalisten laver ikke kun billeder, de arbejder også som almindelige journalister, og det stiller krav til dine skrivekundskaber, for at kunne håndtere den samlede fotojournalistiske arbejdsproces, som har flere grene i spil. Herunder:

  • Lave research, finde de gode historier
  • Udvikle ideer til en historie
  • Lave interviews
  • Kunne skabe kontekster til en given målgruppe

Du får et bredt kendskab til alle de fototekniske virkemidler man arbejder med, indenfor professionel fotojournalisme. Dette giver dig de fornødne værktøjer til at skabe og formidle billeder og historier.

Du kommer til at fotografere en masse fotos til både trykte og digitale medier i Danmark og for nogle også i udlandet.

En fotografjournalist arbejder med både tekst og fotografi. Det er derfor vigtigt at du også kan sætte ord på de billeder du tager, og skaber en sammenhængende historie med ord og billeder.

Igennem uddannelsen får en bred viden om det samfund, vi lever i, og indsigt i hvilke gældne regler der eksisterer for fotografier i de medier hvor de bruges.

Læs mere om uddannelsen til fotojournalist her.

fotojournalistuddannelsen

Hvor arbejder en fotojournalist?

Som fotojournalist er der flere forskellige jobmuligheder efter end uddannelse. du kan arbejde alle steder, hvor der bruges journalister som blandt andet:

  • Ugeblade
  • Medier onnline
  • Aviser
  • Magasiner
  • Tidsskrifter

Magne fotojournalister arbejder også efterfølgende, som selvstændige freelancere og tager mange forskellige opgaver, lige fra aviser til bryllupsfoto.

Uddannelsen, som fotojournalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole har meget høj, international klasse. En del tidligere studerende på fotojournalistuddannelsen er i dag blevet dygtige anerkendte fotografer i verden.

Vil du gerne supplere med job, som freelance fotograf ved siden af uddannelsen ?

Så læs dette fotograf opslag: Fotograf Søges

bliv-fotojournalist