Som bryllupsfotograf

Som dygtig hobbyfotograf er jobbet som bryllupsfotograf utrolig spændende. Ingen andre fotografiske discipliner rummer så mange stærke og stemningsfulde øjeblikke som en lang og livsbekræftende bryllupsdag. Samtidig bliver man som bryllupsfotograf udfordret inden for vidt forskellige fotografiske områder.

I kirken

I kirken skal man fange de stærke øjeblikke, hvilket kun sker, hvis man er fortrolig med fotoreportagens udtryk. Og er lyset elendigt i en kirke, så ISO-værdierne skal være høje, og her er de nyere kameraer heldigvis stærke. Lige så er det kun tilladt at fotografere frem til bruden ankommer og igen, når brudeparret arm i arm forlader kirken. Der er ikke tid til fejltrin og forkerte indstillinger.

efter vielsen

Også efter vielsen skal bryllupsfotografen kunne arbejde som en rutineret reportagefotograf, når brudeparret bliver badet i ris. Et godt trick er her at benytte en vidvinkel på 28 mm og en lukkertid på 1/250 sekund. Med denne kombination er man sikker på at få et dynamisk motiv, hvor brudeparret og de yvende ris står helt skarpt.

Kameraets lysmåling

Kameraets lysmåling bliver nemt snydt, hvis gommen er klædt i sort, så tjek altid histogrammet før og under op- tagelserne. Husk, at histogrammets kurve skal være til højre mod de lyse toner, men uden at brænde ud naturligvis. De este bil- leddata er nemlig i de lyse toner. På denne måde er der ere detaljer at arbejde med under raw-konverteringen.

Bryllupsportrætterne

Når det gælder bryllupsportrætterne, så sørg for at placere brudeparret foran en rolig baggrund. Det er en god idé at ændre opstil- ling nogle gange, da baggrunden gerne må variere, selv om den er uskarp. Det er også en god idé at have to kameraer med på opgaven. På det ene kan du montere et moderat teleobjektiv til portrætter og på det andet et vidvinkelobjektiv til alle reportagebillederne. Så kan du hurtigt skifte til situationen.

Bryllupsbilleder skydes oftes om sommeren

Bryllupsbilleder skydes oftes om sommeren, hvor der kan være stærkt sollys. Placér brudeparret i skyggen eller under en trækrone, så lyset ikke bliver for hårdt og kontrastrigt. For at opbløde de kra ige højlys og lø e de tunge skygger er udstyr som en reflektor, en difuser og en ekstern blitz en kærkommen del af bryllupsfotografens udstyr.