AUTO FUNKTION PÅ CANON KAMERA

Den grønne firkant er ren AUTO, hvor kameraet tager alle beslutninger og der bare skal trykkes på knappen. Firkanten med overstreget Flashsymbol er samme program minus flash, så man kan være siker på, at flashen ikke går af, hvor det ikke er passende. CA i en firkant er AUTO med visse begrænsede valgmuligheder, og så er der alle de specifikke programmer vist med ikoner som portræt, landskab m.v. hvor kameraet selv vælger de optimale indstillinger til pågældende motivtype. I Auto mode, tager kameraet kontrol over eksponering samt Autofokus er sat til AI. Du kan tage fotos uden at bekymre dig om noget. Der kommer dog problemer hvor auto ikke slår til og ses ofte ved sportsbilleder eller indendørs sport. Her kan auto ofte ikke løse opgaven og du bør skifte til TV på programhjulet. Generelt virker auto rigtigt godt og der hvor fordelen er, ved gå væk fra auto er når man vil udnytte f.eks objektivet maximale skarphed eller presse lukketiden til det maksimale for sport.

Fotoopgaver der tilbydes

BRUG AF AUTO FUNKTION

Her er Canons programvælgerhjul, der alt efter model kan have forskellige programudvalg. Når du vælger auto funktionen, er den perfekt til street fotos eller generelt udendør aktivitet uden de hurtige bevægelser. Auto funktionen vil tage middel værdier for lukketid, så du undgår rystelser og justere iso og blænde til en passende værdi. Det er god fornuft i at bruge auto, når du er lige begyndt og senere vil du gerne presse mere ud af kameraet og objektivet og begynder at bruge TV, AV, P og manuelt funktion. Der er igen skam i livet at bruge auto og brugen stopper først når man forstår hvad et objektiv kan gøre for skarpheden, sløring og den bedste bokeh effekt opnåes. Er man ikke nået så langt, så auto ganske fint at bruge.

Bryllupsfotograf København

CANON OG OBJEKTIV VALG

Canon’s udvalg af objektiver er stort og kan tilfredsstille ethvert behov. Hvad skal man starte med er ofte spurgt og afhænger efter hvad du skal fotografere. Som start vil jeg selv fortrække en zoom 18-200mm, det vil kunne dække manges behov eller er pengene ikke noget problem vil jeg få prime linser. En vidvinkel 10 til 30mm til landskab som også er god til at lave dramatiske close-up billeder (god nær grænse). Standart linse 30 til 80mm med lavt blændetal F/1.4 til 2.0. Det giver gode muligheder i dårligt lys og kan levere skønne billeder med flot bokeh effekt. Sidste objektiv handler mere om det skal være tele eller makro objektiv. En god tele til fugle skal gerne over 300mm og være lysfølsom. Sigter man højre stiger prisen helt ekstremt og kommer til at koste mere alt det udstyr man har købt i forvejen. Derfor skal man ikke syntes at alt håb er ude, for kan man også overveje at lokke fuglene tætter på en i stedet. Marko er væsentligt billiger at komme igang med og ofte nok det sjoveste at arbejde med. Ved makro er der nær grænsen man skal se efter og skal levere 1×1 på passende afstand, jo længere væk desto bedre.

Professionel bryllupsfotograf bruger også Canon

I AUTO ER UDLØSEREN DET ENESTE VÆRKTØJ

Det første man bliver fortrolig med er udløseren. Halvt ned fokusere og helt ned billedet tages. Det man istedet skal prøve er at flytte kameraet, når kameraet er fokuseret og helt undgå at man får personer osv. lige midt i billedet. Det skal kun flyttes en smule til siden og man er igang med at komponere ens billede. Det er ofte her man begynder at forstå hvordan et billede bør opbygges og opdager at man kan skabe dybde i billedet.

HVORNÅR BØR JEG UNDGÅ AUTO?

Alt i hurtigt bevægelse dyr, sport, fugle osv vil auto funktionen ofte ikke levere varen og du bør bruge TV funktionen og skrue op for lukketiden så blænden er lav som muligt uden iso bliver for høj. Et landskabs billede ,blomster eller portræt foto her vil AV være god hjælp til at få mere dybde skarphed med i billedet og den kan skrues op til passende styrke hvor objektivet levere den bedste skarphed. Makro af insekter bruger Manuelt funktion og sætter blænden til det optimale objektivet kan levere og passende lukketid så der ikke opstår bevægelse sløring. Låser ofte iso til 100 og er der for mørkt gør jeg brug af speedlight blitz og kamera blitzen til at bløde skygger op.