PROGRAM FUNKTION PÅ PROGRAMHJULET

Her ses Quick-menuen. Det fremgår, at kameraet er indstillet til Program P (AE autoexposure) betyder Autoeksponering. Denne funktion giver en kontrol over ISO, Lukketid, Blænde, Hvidbalance og Flash på kameraet. Forskellen mellem Auto og P programet er at Auto tager 100% beslutningen om blitz og eksponering opsætningen, hvor program P giver en muligheden for at justere eksponeringen samt kameraet stadigt beregner eksponeringen efter din valgte justering. Det er effektivt og giver langt mere kontrol over ens eksponerings muligheder.

BRUG AF PROGRAM P FUNKTION

Når man vælger P funktionen, er den perfekt til alt slags fotografering, for man har kontrol over eksponerings mulighederne. Der er muligheden for at vælge auto iso og kan anbefales når man er nybegynder. Det gælder om at holde sig til en lav iso når det er muligt, for at få den bedste billede kvalitet.

CANON EKSPONERINGS KOMPENSATION

Canon’s EV kompensation kan bruges med fordel til at lysne eller nedtone eksponeringen i kameraet. Hvornår det er anvendeligt er f.eks i solnedgang og man vælger at nedtone eksponeringen for at skabe en silhuet effekt på billedet.  Husk altid at skifte tilbage til 0 efter brug, ellers lærer man det på den trælse måde.

FLASHKOMPENSATION PÅ CANON

Info omkring flash styrken, her er den sat højere for at fylde ud i et stort lokale eller er man tæt på personer kan vælge at nedtone den lidt, så huden ikke får for kraftige refleksioner. Flashkompensation ændres i menu funktion på kameraet.

AUTO ELLER MANUEL ISO

Man vælge hvilken iso der skal anvendes eller sætte den til auto. Iso 100 giver det bedste billede kvalitet og vælges auto iso tilpasser kameraet en passende værdi efter ens valgte eksponering.