Hvor mange gange har du tænkt : “Jeg ville ønske jeg kunne rejse, så jeg kunne tage de samme billeder?” Virkeligheden er, at de fleste af de bedste billeder er taget af folk, der bor tæt på steder, eller har mulighed for at rejse der flere gange til nogle bestemte steder hvor de kender lyset, lokationen etc.

Se din verden fra en anden vinkel

Det fleste af os bor faktisk i områder, hvor der er masser af tage billeder af, og som andre ville misunde os. Men vi ser det måske bare ikke, fordi vi går i det samme dag ud og dag ind. Kig f.eks hvad du ville anbefale til en besøgende, hvis en anden fotograf var på vej til dit område og ønskede at vide hvilke steder der ville være fedt at se, hvad ville du så anbefale? Tænk på dine omgivelse, som hvad en anden kunne være interesseret i, det er en måde du kan fotografere det. Prøv at kigge på dit område fra en anden synsvinkel.
Butterflies 2

Se om du kan finde ud af en hændelse, der er sket

Ta et kig på historien omkring din by eller det område du bor i nærheden af. Se om du kan finde ud af en hændelse, der er sket eller en lokation du kan besøge. Brug historien, som din motivation for selve fotograferingen. Google dig frem til et område i nærheden af dig, og se hvad du finder. Der kan være nogle interessante seværdigheder i nærheden af dig du ikke har tænkt på, som noget, der kan fotograferes. Måske kan det?
a både21

Fortæl en historie i billeder

Der kan også være noget gammelt industri du kunne lave en sjov og anerledes historie omkring. Digt eventuelt en historie, om en gammel bygning, fortæl en historie, og lav så billederne efter dit storyboard. Det skaber en ny måde at anskue omgivelserne på. Det giver pludselig mening at fortælle det du ser i en sammenhængende billedserie. Prøv at finde 5 steder over de næste par uger. Besøg dem flere gange, gerne uden kamera, og se hvad du oplever. Ta så tilbage, når du er inspireret og lav de flotteste billeder du ikke troede var muligt.