Fotohåndværket er et af dem, hvor der findes allerflest selvstændige, og mange af dem har deres eget fotostudio eller går sammen med en eller flere andre fotografer om et sted, hvor kunderne kan komme og få taget billeder. Hvis du er fotograf og også går med tanker om at starte for dig selv, så læs med her og få gode råd til indretning af dit studio.

Sådan indretter du et professionelt fotostudio. Netop fotograffaget er et fag, som kan være svært at leve af, og derfor vælger mange da også at have et andet job ved siden af. For at holde udgifterne nede kan det desuden være en god idé at søge lidt uden for de store byer, når man skal finde et godt lokale til sit atelier.

Venteområde til kunder

Naturligvis er det vigtigste i fotostudiet, at der er plads til selve fotoudstyret, og at man får anbragt det, så man let kan komme til det. Man bør dog også tænke på, at en fotooptagelse kan tage lang tid, og at det derfor er hensigtsmæssigt med et område, hvor kunderne kan sidde og vente, mens du gør klar eller andre i selskabet får taget billeder.

Her kan det være på sin plads med en kapselkaffemaskine, så man selv kan lave sig en kop kaffe, og du kan koncentrere dig om dit arbejde. Mange vil sætte pris på muligheden for en kop lækker Senseo kaffe, når de sidder og venter på at det bliver deres tur til at blive fotograferet eller hjælpe med at arrangere emner, der skal fotograferes.

Mulighed for at klæde om

I et fotostudio bør der også være et sted, hvor man kan klæde om, hvis der er behov for det. Det kan for eksempel være aktuelt, hvis der er tale om billeder til et modemagasin, hvor modellen skal fotograferes med flere forskellige sæt tøj. Her er det også nødvendigt med et stort spejl og et godt lys til at lægge make-up. 

Opbevaring af udstyr

Endelig er det også nødvendigt at anskaffe møbler til opbevaring af udstyr som baggrunde, linser, lamper og andre ting, man har brug for i fotostudiet. Her kan det være en fordel med flere forskellige typer af møbler, for nogle ting opbevares bedst i en reol, hvor man hele tiden kan se, hvad man har og let kan få fat i, mens andre ting bedre kan stå i et skab eller ligge i en kommode. 

Fotoudstyr er ofte meget kostbart, så det kan derfor være værd at investere i møbler, der enten allerede har lås eller der er mulighed for at sætte en lås på, så det gøres så svært som muligt for indbrudstyve at komme til at stjæle.

Således er der flere indsatsområder, man kan have i tankerne, når man skal indrette sit fotostudio.

Sådan indretter du et professionelt fotostudio