At tage rigtig gode billeder kræver både talent, øvelse og godt udstyr. Mange danskere har relativt gode kameraer i deres telefoner, og derfor forventer de fleste noget ekstra, når de hyrer en fotograf til f.eks. pressefotos, bryllup eller portrætfotos. Desværre er meget fotoudstyr dyrt og det kan være svært på forhånd at vide, hvad man har brug for.

Objektiver

Et objektiv er nok det vigtigste udstyr for en fotograf. En af fordelene ved at købe et fedt spejlreflekskamera er, at du kan skifte objektivet alt efter behov. Det er nemlig ikke alle objektiver, som har samme egenskaber. 

Typisk inddeler man objektiver i 8 kategorier baseret på brændvidde: 

  • Normalområdet
  • Makro
  • Kort tele
  • Moderat tele
  • Lang tele
  • Vidvinkel
  • Ultravidvinkel
  • Fiskeøje

Alle disse typer af objektiver har forskellige fordele og ulemper. Makro-objektiver er f.eks. utrolig velegnede til at tage billeder af meget små motiver helt tæt på, såsom blomster eller insekter. Lange teleobjekter er derimod gode, hvis du skal tage billeder på lang afstand af eksempelvis dyr i naturen. 

Det er en god ide at sætte sig ind i hvad de forskellige slags objektiver kan tilbyde og hvad du som fotograf har brug for. Det er langt de færreste som har brug for alle slags objektiver, men det er også langt de færreste, der kun har brug for det objektiv, som deres kamera oprindelig kom med. 

Lys og lamper 

Lys er vigtigt for alle fotografer, hvad end lyset er naturligt eller skabt via lidt hjælp. Lys er nemlig med til at frembringe og forstærke følelser og stemninger i dine billeder. Hvis du ofte fotograferer på farten, så kan du sandsynligvis klare dig uden lamper, men hvis du mest tager billeder i et studie eller indendørs, så er gode lamper alfa omega, uanset om du tager produktfotos eller portrætter. 

Hvis du er helt ny, så kan du overveje at starte med et flashsæt og et dagslyssæt. Dagslyslamper er gode til produktfotos og video. De er nemme at arbejde med og giver et konstant lys, som du kan indstille efter behov. Ulempen ved dagslyslamper er, at de kan afgive en del varme og derfor ikke kan anbefales til f.eks. portrætter.

Det er imidlertid her, at flashlamperne kommer ind i billedet. Flashlamperne tilsluttes i modsætning til dagslyslamperne dit kamera. De lyser derfor kun op i blink lidt ligesom en traditionel blitz. Desuden så giver flashlamperne ofte et kraftigere lys, og du kan derfor eksperimentere med at skabe mere lys med færre lyskilder. 

Som med alt andet udstyr så kræver det træning at lære sit lys og sine lamper at kende, men du vil kunne se en kæmpe forskel, så du lærer at mestre lyset i dine billeder. 

Softboxes og paraplyer

Et godt tilbehør til dine lamper er softboxes, paraplyer og reflektorer. Disse kan alle være med til at forme lyset omkring dit objekt. Softboxes og paraplyer har til formål at sprede lyset og reducere reflektioner, mens reflektorer typisk bruges til at lysne skygger. Reflektorer er noget af det mest anvendte udstyr indenfor fotografering og kan både bruges sammen med lamper og med naturligt lys. 

Nogle gange kommer dette udstyr sammen med dine fotolamper, mens det andre gange skal tilkøbes separat. Men hvis du allerede har besluttet dig for at investere i en lampe til fotostudiet, så kan det godt betale sig også at købe en softbox eller en paraply, så du får så mange lysindstillinger som muligt. 

Få råd til det hele

Kameraudstyr er desværre ikke billigt, men det er ofte en god investering, fordi du kan bruge det i mange år ud i fremtiden. Et rigtig godt objektiv kommer du sandsynligvis til at bruge mange gange om ugen i flere år. 

Når det er sagt, så kan det stadig godt knibe med finansieringen. Det er der heldigvis råd for. Lån penge hurtigt og nemt med Moneybanker. Moneybanker hjælper dig med at finde de billigste lån med de laveste renter, så du får råd til det nødvendige fotoudstyr til at realisere dine drømme. Besøg hjemmesiden i dag og få et uforpligtende tilbud uden krav om sikkerhed.