VÆLG DEN RIGTIGE AUTOFOKUS OG UNDGÅ SLØRET BILLEDER

Der sker at billeder ikke bliver som forventet og et kik på autofokus funktionen kan hjælpe dig til at undgå at få sløret billeder. I en lang række forskellige situationer er autofokus valg netop vejen til skarper billeder. På Canon findes der 4 forskellige fokus funktioner one shot, AI focus, AI servo samt manuelt.

Manuel fokus er temmelig selvforklarende.  Når du bruger denne fokusering tilstand kan du justere fokus på dit kamera selv. Men Manuel fokus er godt at bruge, når kameraets autofokus ikke fokuserer præcis som man ønsker det. En del fortrækker også manuel mode til at opnå out-of-fokus billeder med interessante effekter.  

Lysmåling på dit fokusområde og også en hjælp til at få detaljerne mere frem.

Fotograf – Leg med lys

CANON ONE SHOT SINGLE AUTOFOKUS

Når du bruger One Shot Autofokusindstilling, vil dit kamera finde fokus på et emne og låser sig fast, her vil det holde fokus, indtil du tager et skud eller du slipper udløserknappen.  Det er den tilstand, du vil bruge til portrætter, landskaber eller arkitektur.  Dybest set er det godt for enhver form for fotografering, hvor motivet ikke er i bevægelse. Det vil ofte være en fordel i portræt at vælge partiel eller Evaluerendemåling.

Luke Hillestad

CANON AI FOKUS INTELLIGENT AUTOFOKUS

Så er der intelligent autofokus.  Dette er en autofokus mode, der lader dit kamera vælge mellem One Shot fokus og Servo fokus.  Det fungerer som One Shot fokus og bliver på dit emne, men skifter til Servo, når den registrerer, at motivet bevæger sig.  Dette er rimeligt bekvemlig når du ikke er sikker på hvad du kommer til at tage billeder af, og hvorvidt de vil være statisk eller bevægelse. Som begynder vil denne funktion være en fordel at anvende og du vil få flere vellykket billeder generelt. Evaluerende måling vil virke fint på landskaber og beregne gennemsnit fra målingerne. 

CANON AI SERVO KONTINUERLIG AUTOFOKUS

AF Servo er en autofokus-funktion, der løbende registrerer bevægelse.  Når kameraet er i denne tilstand, vil fokus løbende følge dit motiv, indtil du får trykket helt ned på udløserknappen for at tage billedet.  Denne tilstand virker bedst, når du skyder sport, biler, eller noget, der bevæger sig. Det giver den hurtigste reaktion på fokus fremfor AI fokus, hvor den til tider låser fokus. Centervægtet og spot måling kan være en fordel i hurtige bevægende motiver.

https://forevigt.dk