Fotograf – Alt om foto

Fotograf – Alt om foto – foto forum

Velkommen kære fotograf, til Danmarks nye spændende hjemmeside om fotografering.

Er du fotograf?

Er du fotograf og søger du inspiration til nye billeder. Eller vil du bare gerne læse om det nyeste indenfor foto, så er denne hjemmeside her nok noget for dig.

Ligemeget hvad du beskæftiger dig med indenfor fotografiet, så er dette site lavet for dem med foto, som interesse. Siden hedder “Alt om foto”. Vi håber titlen med tiden er dækkende nok. Ambitionen for siden, er at alle, med foto som hobby eller som professionel kan finde inspiration her på siden.

fotograf

Plads til alle

Siden fokuserer både på danske og udenlandske fotografer. Der vil være artikler på både Dansk og Engelsk. På den måde, kan flere få glæde af sitet.

Fotografering som hobby deles af mange

Fotografering som hobby deles af mange mennesker i hele verden. Der findes allerede mange sites, der laver artikler om fotografi, med fotograf interviews osv. Men min far lærte mig: “er der nogen, der har succes med noget, er der altid plads til flere”.

Photographer Julia Starr - Night Fate

Hvad indebærer fotografiet så?

Når man bevæger sig ind i det fotografiske univers. Så møder man ikke bare en indgangsvinkel til fotografiet, men mange forskellige typer af fotografering og skæve personligheder. Vil man være specialist indenfor fotografiet, skal man ikke forvente man kan blive lige god til alle grene af fotografiet. Udvælg derfor de grene, der interesserer dig mest og gør dig så til specialist på disse.

…..grene af fotografiet

Indenfor håndværkerfagene har man både murere, tømre, snedkere, glarmestre osv. Indenfor fotografiet, findes, der også masser af grene, såsom :

fotografering

Fotografisk specialist

At tro man kan beherske alle fotografiske nicher lige godt, vil være fuldstændig komplet umuligt. Man bliver kun specialist, ved at vælge max 2-3 grene af fotografiet og så virkelig fordybe sig i disse “grene”. Vil du være professionel fotograf? Så bør du bestemt overveje hvilke “grene” du vil satse på. På den måde kan du altid levere et godt produkt, til dine kunder og ad den vej sikre dig en god forretning og et godt ry.

Læs mere om rollen, som fotograf her.

Vil du være professionel fotograf?

Fotografiet har mange nicher

Fotografiet har mange nicher. De fleste fotografer, udvælger med tiden højest 2-3 nicher, hvilke de virkelig mestrer. Man kan ikke være ligeså dygtig til at lave portrætfotos, som man er landsskabsfotograf eller omvendt. De 2 emner har sjældent meget med hinanden at gøre. Dermed ikke sagt de ikke sagtens kan kombineres, men som regel specialisere man sig indenfor nogle af nicherne. 

Hvad er disse nicher så? (her er wikipedias bud)

Portrætfotografen i studio eller on-location

Portrætfotografen laver portrætter i et fotostudio eller on-location. Det kan sagtens være den samme person, der specialiserer sig, i at lave billeder begge steder. Portrætfotografering i et fotostudio, kan sagtens være omstændigt. Lyset skal lægges professionelt, modellen skal posere indenfor et mindre område, for at både dybdeskarphed og lyset matcher, med de lys målinger og kameraindstillinger, der blev foretaget inden fotograferingen gik igang.

fotostudio eller on-location

Portrætfotografering on-location, er ofte underlagt vind og vejr, samt skiftende lysforhold, hvor man må korrigere sin lys måling og ændre på modellens placering, for at opnå det perfekte skud. Begge typer fotografering, giver hver deres personlige og spændende udtryk i billederne.

Her kan i se eksempler på en kreativ portrætfotograf.

Bryllupsfotografering med kant

I de gode gamle dage var det nemmere at være bryllupsfotograf, end det er idag. Idag stilles, der meget højere krav til bryllupsfotografen. Især evnen til at omstille sig og levere billeder på kort tid er bryllupsfotografens primære momentum. Dagens bryllupper er ofte spækket med, masser af indslag i løbet af dagen.

højere krav til bryllupsfotografen

Det sætter bryllupsfotografens evne til at omstille sig og indordne sig efter en toastmasters bryllupsplanlægning. Som fotograf ved bryllupper, er man ofte også i konstant konkurrence med kollegaerne om hele tiden at levere flotte bryllupsbilleder med kant.

Her kan i se en liste med professionelle bryllupsfotografer.

Børnefotografering med glød

Ligesom bryllupsfotografering er børnefotografering (babyfotografering) også i konstant udvikling. Forældrene til børnene vil have børnefotos med glød og livsglæde. De vil gerne have livlige billeder. Derfor er mange børnefotografer, rykket ud i naturen for at lave børnefotografering med glød.

Forældrene til børnene vil have børnefotos med glød og livsglæde

Her er der nemlig masser af mulighed for at bevæge sig og lege i naturen. Børnene kan kaste med blade, gynge, hoppe, løbe osv. Om vinteren rykker børnefotograferingen dog igen tilbage i fotostudiet, da guldklumperne ofte skal fotograferes til de glade bedsteforældre. Oftest leveret, som personlige julegaver under juletræet.

Se nogle smukke børnebilleder fra en sej børnefotograf.

Boudoirfotografering på den sensuelle måde

Boudoirfotografering har nogengange haft et blakket ry, for at være den små liderlige fotograf wannabe´s personlige interesse. Her menes den 60 årige mand i hans kælder, der fotograferer de unge piger og gerne hjælper dem med at rette trusserne.

Den anden side af boudoirfotograferingen

Den anden side af boudoirfotograferingen må så siges at være mere seriøs. Her er det faktisk dygtige fotografer, ofte kvinder, der laver smukke og sensuelle boudoir fotos af letpåklædte, men sjældent nøgne piger. Boudoir billeder kan sagtens laves smukke og kunstneriske. 

Se flotte boudoir billeder her.

Reklamefotografering med kreativitet

Reklamefotografering er en niche, der ofte er domineret af uddannede reklamefotografer. De har har en lang uddannelse bag sig. de har øvet sig i mere end 4 år på at lægge lys, lære alt om kameraets muligheder og brugen af forskellige faste optiker.

Reklamefotos er ofte brugt i magasiner om boliger, mad, indretning, mode etc

Desuden er reklamefotografen ligeså meget involveret idag i at opsætte og anrette billederne på en lækker og indbydende måde. Reklamefotos er ofte brugt i magasiner om boliger, mad, indretning, mode og modeller og selvfølgelig reklamer generelt.

Se billeder ved en dygtige reklamefotograf her.

Erhvervsfotografering på den ærlige måde

Når man besøger en virksomhed, som fotograf skal levere erhvervsfotografering, så handler det ofte om at lave ærlige men personlige erhvervsportrætter. Der skal selvfølgelig også laves billeder både inde og udenfor virksomheden.

personlige erhvervsportrætter

Erhvervsfotografen laver, som regel en masse stemningsbilleder på kontoret og lageret etc. Billederne en erhvervsfotograf laver, bruges på hjemmesider, de sociale medier og i pressemeddelelser og tryksager. Fotografen fortæller virksomhedens daglige engagement igennem sine billeder.

Se fotos fra en en professionel erhvervsfotograf her.

Modefotografering af smukke modeller

Der findes mange smukke mennesker i Danmark. Derfor er det naturligt at en del fotografer beskæftiger sig med modefotografering til set cards og modelbureauer. Mange har en drøm om at blive fotomodel og slå igennem, som den helt store fashion stjerne, der går catwalk for de store anerkendte tøjmærker.

modefotografering til set cards og modelbureauer

Det er dog de færreste, der når så langt. Men det er op til modefotografen at lave så fede modefotos, som muligt, så modellen har de bedste kort på hånden, når modelkarrieren skal forfølges.

Se smukke billeder ved dygtig modefotograf her.

Pressefotografen fortæller nyheder i billeder

Pressefotografens opgave er ofte at fortælle nyhederne i brændpunkter med sit kamera. Billederne skal vise hvad historien, som skribenten lægger ord til handler om. Billedet skal komponeres med omtanke, da netop dette ene foto skal fange folks opmærksomhed, så man får solgt nogle aviser eller tidsskrifter.

“ét foto kan fortælle mere end tusind ord”

Det skal også kunne leve op til “ét foto kan fortælle mere end tusind ord”. Pressefotografen arbejder ofte på dagblade og aviser. Mange af dem er uddannede fotojournalister og kan derfor, både fotografere og selv skrive artiklerne.

Her kan du se billeder fra en super sej fotojournalist.