Hvad gør en stor forskel indenfor foto?

Alle har en mening om, hvad der gør en stor foto. Perfekt fokus, bedøvelse belysning, stramt kontrolleret dybdeskarphed, fantastiske emne, og listen fortsætter. Men hvad der virkelig gør en stor foto? Hvad man foranstaltning kan anvendes på alle fotografere nogensinde taget at afgøre, hvilke er “stor?”

Alt for ofte er tanken, at sætter sig fast i en fotografs hoved, som han eller hun kritikker deres eget arbejde. Dens en frygtelig cyklus af selvstændige tvivl, som begynder den første gang du viser et fotografi du elsker med nogen, og få en dårlig eller værre afvisende, reaktion. Vi begynder at spekulere på, hvad vi gør forkert? Hvorfor kunne vi ikke se vores foto var skrald, før vi viste den til en anden?

Tag en dyb indånding og slappe af. Jeg har tænkt mig at fortælle dig det hemmelige, at det tager så mange af os år at opdage … og nogle aldrig rigtig forstår.

Du gør noget forkert. Der er intet galt med dig. Den ene, og kun én faktor, der gør et fotografi stor er dens evne til at skabe en følelsesmæssig forbindelse med en viewer. Hvis det en seer er du så er det stadig en stor fotografi. Hvis dit billede gør, at følelsesmæssig forbindelse med en million mennesker vidunderlig, men det er ikke antallet af seere, der tæller, dens reaktion i den nuværende seeren. Hver eneste gang dit fotografi vises det vurderes igen ved et helt andet sæt af følelsesmæssige regler end ved de tidligere seeren. Du vil aldrig i forbindelse med dem alle. Stræb at komme i forbindelse med en, bare en og du har ændret verden for et øjeblik.