Vil du lære hvordan du bliver en bryllupsfotograf?

Det er ikke let, og det er ikke for nogen bare søger at lave nogle hurtige, ekstra penge. Professionel bryllupsfotografering er hårdt arbejde, og det tager en masse mere end bare interesse, et kamera og objektiv for at få gode billeder.

Indledning

Med overkommelige høje megapixel digitale kameraer har mange shutterbugs taget springet fra deres lommestørrelse peg-og-skud til de større, mere professionelle digitale spejlreflekskameraer med udskiftelige objektiver. Efter lykkeligt snapping væk et stykke tid og producere god kvalitet billeder af familie, venner og kæledyr, beslutter nogle skytter til at flytte ind professionel fotograf område, og få betalt for deres hobby. Som med næsten alle kreative job – som forfattere, grafiske designere, webdesignere og lignende – “. Gør, hvad du elsker” virkeligheden ved det pågældende arbejde er meget overskygget af ideen om

Ideen

Så du har fået dig en dejlig Prosumer kvalitet kamera, og du har en god forståelse for at bruge det. Hvad mere er, kan du nyde at bruge det, og har fået at vide dine billeder er rigtig gode. Synes kun naturligt, at du gerne vil få betalt for at tage billeder, og hvad er sjovere end et bryllup? Det er bare en dag ud af ugen, får du at dele nogle heldige parrets store dag, og gøre en hurtig par hundrede bukke til at starte. Hvad er ikke at kunne lide?

Virkelighed

At lære at blive en bryllupsfotograf kræver mere end bare smag fotografering og tage gode billeder. Meget mere. Selvom du kun kan se bryllupsfotograf “arbejde” på den store dag, hvad du ikke ser, er de timer – nogle gange dage – møder, prøver og supplerende skyde sessioner, der finder sted før den store begivenhed. Og efter brylluppet dag er de timer brugt på vej gennem hundrede – undertiden tusindvis! – Af billeder taget kun at vælge det bedste for yderligere redigering og behandling. Det eneste der er “hurtig” om bryllupsfotografering er skyderiet tempo i den store dag!

Er Bryllupsfotografering rette for dig?

Før at lære at blive en bryllupsfotograf, er det en god ide at undersøge om bryllupsfotografering er den rigtige niche for dig. Spørg dig selv disse spørgsmål:

 • Har jeg nyder at snakke og interagere med mennesker?
 • Er jeg en god forretning person?
 • Er jeg i god fysisk form? (Bryllupsfotografering er meget mere anstrengende og fysisk, end du tror!)
 • Har jeg en mere end grundlæggende forståelse af principperne om fotografering og knowhow til at korrigere for eventuelle problemer som et mørkt rum?
 • Har jeg kender mit udstyr ind og ud, og har sikkerhedskopier til alt, hvis noget skulle funktionsfejl på den store dag?
 • Kan jeg arbejde hurtigt og effektivt, løse problemer på flue?
 • Jeg brænder for at fotografere bryllupper?

Hvis du har svaret “NEJ” til nogen af disse spørgsmål, kan bryllupsfotografering ikke være den rette vej for dig. Men hvis du har svaret “JA”, kan du har hvad det kræver at lykkes.

Trin 1 – Lær din teknik

Så du har passion, interesse og engagement for at blive en bryllupsfotograf. Må ikke begynde at annoncere endnu, som du har brug for at gøre dig bekendt med erhvervslivet og stil bryllupsfotografering først.

Undersøg alt om fotografi og det nødvendige udstyr

Først og fremmest, du behøver at vide alt om at være fotograf og gør dig fortrolig med dit udstyr, før du kan forvente nogen til at betale dig en øre til dine billeder. Lær om blænde, f-stop, ISO, lukkertid og hvidbalance, og hvordan at sætte dem på dit kamera. Gøre det samme for dine linser. Studere deres brug, deres virkninger og deres begrænsninger, og i hvilke situationer de fungerer bedst. Denne viden er grundlaget for enhver professionel fotograf ‘s forretning, og jo mere vidende man er om disse grundlæggende, jo bedre vil du blive.

Læs også alt om Bryllupsfotografering

Opsøge og fortære alt, hvad du kan om bryllupsfotografering. Dette omfatter bøger, blogs, workshops og seminarer, ligesom det bør omfatte virksomhed slutningen, såsom bryllup fotografering kontrakter og ansvarsforsikring, samt den kreative ende med frembyder, komposition og billeddannelse.

Assister en anden Professionel fotograf

En god måde at lære, hvordan du bliver en bryllupsfotograf – eller om ikke det er det rigtige for dig – er rent faktisk at skyde et bryllup, men at gå solo med ingen erfaring kan være skræmmende. I stedet finde en professionel bryllupsfotograf i dit område og bede om at være en anden skytte på hans eller hendes næste booking. En mentor kan fremskynde indlæringsproces, samt hjælpe dig med at opbygge din portefølje, når du beslutter dig for at vove frem på egen hånd.

Trin 2 – Invester i dig selv

Det tager meget mere end et kamera, linse og en drøm om at blive en bryllupsfotograf. Faktum er, at fagfolk ikke tager chancer med værktøjer af deres levebrød og har sikkerhedskopier for hvert stykke udstyr, de bruger – nogle har endda backup for deres backups!

Selvom du ikke behøver den bedste og dyreste af noget, en god, godt afrundet liste over must-have faglig bryllupsfotografering udstyr:

 • 2 DSLR-kamera organer
 • 1 normal zoomobjektiv f/2.8 eller hurtigere
 • 1 vidvinkel zoom objektiv f/2.8 eller hurtigere
 • 1 lang zoomobjektiv f/2.8 eller hurtigere
 • 2 blink
 • Ekstra batterier, til kameraer og blinker
 • Ekstra hukommelseskort
 • Hurtig behandling computer
 • Foto fremkaldelse software (dvs. Adobe Photoshop)
 • Backup og lagring kapaciteter (for filer)
 • CD eller DVD brændersoftware

“Backup” er den professionelle fotograf mantra. Har backup-udstyr, backup billederne, så snart du henter dem på din computer, og tage sikkerhedskopier, som du arbejder på dem. Disse er én gang i a-lifetime billeder og kan ikke bare laves om, hvis din harddisk beslutter sig for at gå mave op og tage alle dine billeder med det.

Trin 3 – sæt dine priser

Du har fået dit udstyr og dit spil ansigt på, nu er det tid at begynde at tænke over, hvad du vil oplade. Det er her en masse nye bryllup fotografer falde fladt, fordi de enten prisen selv for lavt eller for højt for deres område. Husk, at hele idéen bag prisfastsættelsen er at dække udgifterne og stadig opnå en fortjeneste. Sammenlign priserne på andre professionelle fotografer i dit område, og holde følgende udgifter i tankerne, når regne dine priser:

 • Rejseudgifter (kilometertal på din bil, udgifter til gas, forsikringspræmier osv.)
 • Ansvarsforsikring
 • Omkostninger til udskiftning af udstyr og opgraderinger
 • Din ekspertise
 • Din markedsføring og salgsfremmende omkostninger
 • Dine omkostninger for albums, print og andre produkter

De fleste fotografer nye til en verden af professionel fotografering starte med lave priser, som ikke nødvendigvis egner sig til store overskud. Det er fint, når du starter ud, da det giver dig mulighed for at opbygge din fotografering portefølje, samtidig med at nogle penge. Men altid presser dig selv for at forbedre og gradvist øge dine priser.Husk, at nye bryllup fotografer frisk ud af porten, vil ikke være i stand til at lede den høje prisskilte mere etablerede fotografer kan.

Trin 4 – Gør dig klar til start

Når du har grundlaget for professionel bryllupsfotografering ned, er det tid til at slutte op detaljerne, før du begynder aktivt reklamer.

Lagt et website op med alle dine bedste billeder
Opret en “Kontakt mig” side med dit telefonnummer og e-mail-adresse
Kontakt en grafisk designer til at udvikle et logo til din virksomhed branding
Har visitkort trykt profil for at videregive ud til familie, venner og alle interesserede
Når du har alle de omfattede oplysninger, er det tid til. . .

Trin 5 – Lancering!

Du er klar til at starte reklame! Forskellige markedsføring metoder virker bedre for nogle mennesker end for andre, så du bliver nødt til at eksperimentere og se, hvilke medier der fungerer bedst for dig og dit område. Prøv direct mail postkort eller salgsbreve, magasin eller telefonbogen annoncer og markedsføring e-mails. Nogle fotografer finde stor succes at købe en stand i en lokal brude eller bryllup vise og tale ansigt-til-ansigt med brude-til-være.

Konklusion

Ligesom ikke alle, der opfanger en blyant kan skrive en bestseller, ikke alle, der nyder fotografering – eller er endda god til det! – Er skåret ud til at blive en bryllupsfotograf. Det kræver en speciel slags person ønsker at omgive sig selv med stress, spænding, og de uforudsigelige natur, er en bryllupsdag. Bryllupsfotografering er også en meget mere fysisk krævende job, end det ellers ville synes, da lokke af unikke kameravinkler drev fotografer til at udføre squats, lean-ins og lignende organ krumspring for at fange billedet i deres hoved. Et bryllup kan være både en fysisk og følelsesmæssigt dræning dag på fotografen!

I en verden af professionelle bryllupsfotografer, tager det lidenskab, engagement, fotografiske ekspertise og en masse hårdt arbejde til at lykkes. Her er et par grundlæggende dos og don’ts af virksomheden:

God idé:

 • Gå den ekstra mil og give dine kunder mere end de forventer
 • Få at vide dine kunder og gøre dem behagelige
 • Agere professionelt, selv når tingene ikke går efter planen
 • Lov trygt og tage ansvaret når det er nødvendigt
 • Hold øje med baggrunden for at undgå forstyrrelser

Dårlig idé:

 • Sæt kryds – ved det du skal vide, vid hvad tidsplanen er, og planlæg i overensstemmelse hermed
 • Stå stille – du skal udstråle energi og holder flytter til fange disse billeder andres glip
 • Nøjes med “god nok” – altid presse dig selv til at forbedre
 • Glem alt om at markedsføre – professionel fotografering er 80% forretning og 20% fotografering
 • Opgive dine billeder efter de er skudt – brug et behandlingsprogram til at bringe deres bedste
 • Underpris dig selv – løbende vurdere dit billede kvalitet og ekspertise og ændre dine priser tilsvarende

Det tager tid at lære, hvordan du bliver en bryllupsfotograf og opbygge en succesrig bryllupsfotografering forretning, men det smil og glade tårer fra din helt tilfredse kunder gør det hårde arbejde værd!