Portrætfotograf

Portrætfotograf i studio eller on-location

En portrætfotograf laver portrætter i et fotostudio eller on-location. Det kan sagtens være den samme person, der specialiserer sig, i at lave billeder begge steder. Portrætfotografering i et fotostudio, kan sagtens være omstændigt. Lyset skal lægges professionelt, modellen skal posere indenfor et mindre område, for at både dybdeskarphed og lyset matcher, med de lys målinger og kameraindstillinger, der blev foretaget inden fotograferingen gik igang.

fotostudio eller on-location

Portrætfotografering on-location

Portrætfotografering on-location, er ofte underlagt vind og vejr, samt skiftende lysforhold, hvor man må korrigere sin lys måling og ændre på modellens placering, for at opnå det perfekte skud. On-location får man masser af muligheder, som fotograf at eksperimentere med baggrunden.

On-location får man masser af muligheder, som fotograf at eksperimentere med baggrunden

Afhængig af hvad portrættet skal bruges til, så vil man kunne lave alt fra pæne stilrene billeder med neutrale baggrunde. De neutrale baggrunde kan være rolige farver, som grå (beton), hvid (en væg) eller mere mørke og sorte nuancer.

Uanset hvad baggrund eller lokation man vælger, vil man udenfor kunne lave en mere varieret portrætfotoserie end i fotostudiet.

Den professionelle portrætfotograf laver portrættet hvor kunden vil have det idag.

Portrætfotografering i fotostudio

Indenfor i varmen og fri for vind og vejr, kan man i fotostudiet lave portrætter stort set, som man ønsker det. Begrænsningen kan selvfølgelig ligge i fotografens udvalg af fotobaggrunde, der er med til at skabe variationen i portrætterne når man fotograferer.

Fotostudiet har dog den fordel af man ikke skal spekulere på vind og vejr. Ingen makeup der løber, eller blæsten der ødelægger frisuren osv.

Få taget et professionelt portræt.

Flere og flere portrætfotografer medbringer faktisk et lille mini fotostudio på opgaver for virksomheder, da mange virksomheder idag ikke kan undvære deres medarbejdere i flere timer, fordi de skal til en fotograf inde i midtbyen.

Derfor vælger mange at få fotografen til at komme ud og lave billederne hos dem.

Indenfor i varmen og fri for vind og vejr

Video med dygtige portræfotografer

Videoen ovenfor er mest lavet, som en hyldest til nogen af verdens mest anerkendte portrætfotografer. Der er mange smukke og ærlige portrætfotos fanget igennem mange år. Det er en video vi bestemt kan anbefale, som sinpiration, før du bevæger dig ud og laver dine næste fantastiske portrætter af mennesker i Danmark. Det bedste portræt er og vil altid i vores øjne, være det foto, hvor man nærmest kan se personen, der portrætteres historie i øjnene eller via stemningen i selve billedet.