Deling af dine fotos på nettet

Når du skal dele dine fotos med andre, er der flere muligheder:

 • Online-fremkaldelse
  Print af fotos via nettet, fotohandleren eller supermarkedet
 • Online fotoalbums
  Deling af fotos via webtjenester som fx Flickr eller Picasaweb
 • Udskrift på egen printer
  Udskrift på fx inkjet-printer

Vi gennemgår de forskellige muligheder…

Online fotoalbums

Der er rigtig mange muligheder for, at du kan lægge dine billeder på nettet – helt gratis. Her er en oversigt over de bedste tilbud:

 • Picasa Web Albums
  Der er plads til 1 GB billeder, og du kan selv bestemme, om billederne skal kunne ses af andre. Picasa Web Albums kan integreres med Picasa.
 • Flickr
  Flickr er især beregnet på at dele billeder med andre – især med folk, man slet ikke kender. Der er MANGE flotte billeder på Flickr, og der er meget omfattende søgemuligheder. Med en gratiskonto kan du have uendeligt mange billeder liggende, men du kan kun se de seneste 200 uploads.
 • Panoramio
  Hos Panoramio har du plads til 1-2 GB billeder, som er mærket med deres geografiske placering, (det kaldes at geotagge). Princippet er, at du (og alle andre) kan se billederne på et kort – fx Google Earth. Skal du på ferie, kan du via Panoramio se en masse billeder fra din destination. Du kan også geotagge dine billeder på bl.a. Flickr.
 • Andre muligheder er bl.a.: Kodak Gallery, Shutterfly, Snapfish, Photobucket og JAlbum.
 • Der findes også nogle danske (eller danskesprogede) muligheder: Fotoalbum.eu, som er tilgængeligt på næste alle europæiske sprog og tilbyder ubegrænsede uploads. Hos 23hq.com er der en begrænsning på, hvor meget du må uploade pr. måned.

foto upload nettet

Online-fremkaldelser

Der findes en lang række muligheder for at få “fremkaldt” sine digitalbilleder på nettet. Når fremkaldelse står i gåseøjne, er det fordi, der jo ikke er tale om fremkaldelse i gængs forstand – det er tale om fotoprint.

På Digitalmagasinets prisberegner for online fremkaldelse kan indtaste størrelse, antal og leveringsform og se, hvad prisen er hos de forskellige udbydere. Nemt!

Vi anbefaler : www.billedbutikken.dk