Spejlfri kameraer vil overtage

Måske hurtigere, end du tror.Når mirrorless system kameraer blev introduceret i 2008, var den tanke, at det ville være bedre end kompakt kameraer, og mindre og billigere end DSLR.

Langsom start

I første omgang kan det være mere naturligt at sige, at de var større end kompakt kameraer og jo langsommere og mindre fleksibel end SLRs. Men dette er ved at ændre, og vi ser et marked, der modning meget hurtigt.

En af de mere avancerede spejlfri kameraer på markedet – Sony NEX-7

I dag, alle de store kamera producenter på markedet med mirrorless system kameraer, Canon indførte sidste år betyder en kraftig forværring af projektkonkurrencen, og dermed tempoet i udviklingen.

De første par år klagede SLR brugere, der betragtes som de mirrorless indstillinger, som lygteglasset markering var ærgerligt, ærgerligt, sagsøgerne Autofokus for fattige og for fattige ergonomi. Det tage ikke lang tid for Autofokus for stationære fag var både hurtigere og mere præcise end på DSLR og linse markering for de mest udbredte systemer har været ganske imponerende. Søgeren kameraer som Panasonic GH3 og Sony NEX-7 har været meget god, og ergonomi vil i vid udstrækning afhænger af størrelsen på kameraet, så der vil altid være en studehandel mod størrelse.

Begynder at få modne

Det betyder, at produkterne er begyndt at blive moden. Du kan vælge mellem mange flere systemer, end på SLR, der er flere modeller end på single-lens reflex, flere chip størrelser end SLR og lygteglasset markering, og selv om adgang til tilbehør gerne blinker og lignende stadig større på SLR, udvælgelsen er nu så gode, at du er sikker på at finde noget der passer.

Sandsynligvis den første professionelle spejlfri system kamera – Panasonic GH3

Sidste år kom den første mirrorless kamera, der aspirerer til at blive en professionel på markedet. Panasonic gør stort set alt de GH3 behov for en professionel fotograf, ud over dem, det virker fantastisk til video. Der er nogle fotografer vil miss er måske lige så godt som på professional Følg fokus SLRs (dog har langt den bedste GH3 følgefokusen af alle mirrorless) og en optisk Søgeren. Nogle gange skal du optiske Søgeren, men normalt it’s vane og arbejdsmetoder, der aktiverer en ønsker hvad du allerede har og kender.

Hvad mangler

Jeg vil påstå, at det vigtigste, der mangler er folks accept at dette er god ting og at de fleste kan få glimrende med et fast kamera spejl. Hvis man har deltaget på tour med en tunge SLR udstyr, og derefter tage en gåtur med et spejl fast kamera, bliver en begejstret for fortet.

Der er naturligvis tilfælde med motiver i hurtig, uforudsigelig bevægelse, hvor SLR er stadig bedst. For faktiske brugere i lyse sollys vil også en optisk Søgeren ville være at foretrække. Nogle vil gå glip af et fast kamera med full frame stykke spejl, men kan du se billedkvaliteten fra Fujilfilm X-serie er ikke meget langt væk, og rygtet har det at Sony har noget hans ærmet.

Udviklingen bevæger sig nu hurtigt at den langsomste element her er, at forbrugerne sidder lidt fast i gamle opfattelser. Når vi som køber kameraer får dine øjne ud, tror jeg de mirrorless kameraer hurtigt kunne blive den nye standard.