Lær at blive en bedre portrætfotograf

Portrætfotografering er kort fortalt fotografering, der fokuserer på mennesker.  Uanset hvad din portrætfotografiske motiv er, har vi 5 fototips, der kan hjælpe med at gøre din portrætfotografering bedre. En professionel portrætfotograf arbejder udfra disse simple regler og bygger så på med sin erfaring.

1. Blødt lys (brug en softboks)

Blød lys kan også kaldes blød spredt belysning. Hvilket betyder, at belysningen, der anvendes i fotograferingen ikke er for hårdt og kontrastfuldt. Denne type belysning laver ikke mørke skygger og bidrager til at opretholde en rimelig ensartet belysning over hele motivet. Reflekterskærme og diffusorer kan hjælpe med at skabe blødere lys.

2. Forsøg at fange det naturlige smil

Når man arbejder med portrætfotografering af mennesker, er det vigtig man fanger det naturlige smil. Et påtvungen smil vil få portrættet til at fremstå falskt og utiltalende. Du skal sikre dig, som fotograf at skabe den gode stemning så “modellen” falder naturligt ind i fotograferingen og føler sig tryg.

3. Fotografer i højformat – øv dig

Når man begynder, som fotograf, fotograferer man oftest i bredformat. Men øv dig i at skyde portrætfoto i højformat. Det giver noget andet i billedet og skaber en ny spændende dimension. Ved portrætfotografering, især af mennesker er det vertikale, som regelt det mest brugte.

4. Beskæring af motivet

Vær grundig når du beskærer dit portrætfoto. Sørg for der i starten ikke laves for mange “frække” beskræringer hvor du klipper arme eller ben væk, eller at portrættet ikke står i ligevægt. Forsøg at lave dine portrætter så klassisk som muligt. Når du så mestrer det klassiske portrætfoto, kan du bevæge dig ud i det mere eksperimenterende portrætfotografi.

5. Kreativ Portrætfotografering

Når du mestrer de 4 ovenstående punkter, handler det om at brede sin kreativitet ud. Forsøg at lave portrætfotos, der bryder med alle regler. Skyd fra alle mulige vinkler og alle mulige lokationer og se hvad det ender op med. Benyt så disse erfaringer fremadrettet når du skal komponere kreative portrætfotos.

Læs mere om portrætfotografering her.