Natur fotografering for begyndere

Naturfotografering er en spændende og meget givende tidsfordriv. Det forekommer kun naturligt, at når du ser noget spændende eller interessant i den naturlige verden, du ønsker at fange det eller optage det på en eller anden måde. Kameraerne er en fantastisk måde at gøre netop det!

Jeg vil fokusere her på digitale kameraer, da øjeblikket et flertal af fotografer (især begyndere) start med digitale kameraer – selv om mange af de tanker, der er nævnt og teknikker kan overføres til film kameraer så godt.

Så lad os se på nogle ting, du kan gøre for at øve naturfotografering for begyndere …

Hvad Ønsker du at fange på film?

Så du lyst til at prøve din hånd på naturen fotografering? Selv før du køber et nyt kamera eller begynde at bruge en, så spørg dig selv, hvad er det, at du vil tage? Her er nogle spørgsmål at stille dig selv:

 • Ønsker jeg at fange nærbilleder af små planter, blomster, insekter og andre små ting i naturen?
 • Ønsker du at fotografering større, hurtigere flytning af dyr som fugle, hjorte, bjørne og så videre?
 • Ønsker du at tage spektakulære billeder af solnedgange, bjerge, søer og lignende?
 • Ønsker du at bruge dit kamera til at optage begivenheder eller ting, du finder i naturen som knogler, spor, vejrmønstre og den slags?
 • Ønsker du at gøre abstrakte billeder af den naturlige verden, bare med fokus på ting som mønstre, teksturer, farver og så videre?
 • Måske du ønsker at gøre alle de ovennævnte?

Hvis du starter med et simpelt digitalt peg-og-skyd kamera, kan du finde (afhængigt af dets kvalitet), at mange, hvis ikke de fleste af dine behov i naturfotografering er opfyldt. Men måske du også ønsker at se på at få en bedre kamera. Enten måde, hvis du ønsker at købe et kamera, vil du blive konfronteret med …

Megapixel Madness

Hvis du er interesseret i at købe et nyt digitalt kamera, er du måske kender al den snak om megapixel. Med høj kvalitet kameraer nu tilgængelige for offentligheden i 12 + megapixel og ovennævnte intervaller, kan det synes vanvittigt at få noget mindre. Men disse kameraer er for det meste speciale værktøjerne til avanceret fotografer med meget specifikke behov. For naturen fotografering for begyndere, der starter med et kamera på mellem 6 og 8 megapixels er faktisk mere ideel og producerer fremragende billeder.

Også, at kvaliteten af billedet produceret af kameraet er ikke nødvendigvis svarer til antallet af megapixel den bruger til at optage et billede. Alle fysiske komponenter af et kamera er lige så vigtige for kvaliteten af et billede. Derfor kan et kamera med 6 megapixel har meget lavere billedkvalitet i forhold til et andet kamera med bedre dele og nøjagtig samme antal megapixel.

Vide hvordan du bruger dit kamera og teknik er også meget vigtigt at skabe kvalitet billeder.

DEL I: Naturfotografering for begyndere

Kendskab til dit kamera

Dagens digitale kameraer er sat op for at tage vellykkede billeder under mange forskellige forhold og af mange forskellige fag. Det kan være en stor hjælp for dig, mens du arbejder på naturen fotografering for begyndere at lære at bruge de forudindstillede knapper og indstillinger på dit digitale kamera.

De fleste digitale kameraer kommer med muligheder for at skyde makro (normalt vist som en blomst ikon), landskab (som regel vist som et bjerg), portræt (et ansigt eller person), om natten (stjerner eller stjerner, og månen), høj hastighed (en person kører) og muligvis flere andre indstillinger. Selvom du måske ønsker at skyde alt i fuld manuel indstilling dag, disse grundlæggende funktioner er et fremragende sted at starte.

Leg med kameraet vil hjælpe dig med at lære alle dets funktioner og alle de muligheder til rådighed for dig. Det er også vigtigt at lære dine kameraer begrænsninger, som generelt kommer fra forsknings-og tidsforbrug med kameraet. Du kan finde med tiden, at begrænsninger kan bruges til at arbejde for dig, og ikke bare imod dig.

Hvis du arbejder med en peg-og-skyd kamera, som har et enkelt linse, der er indbygget i kameraet er det du vil sandsynligvis snart bemærke, at når du optager noget i det fjerne, du har en begrænsning med hensyn til hvor tæt du kan zoome ind om et emne. Den samme begrænsning kan overvindes med en digital SLR (single-linse refleks) kamera ved blot at skifte til en længere zoom. Opkøb separate linser til et digitalt spejlreflekskamera kan hurtigt blive en investering, men så er det bedst at virkelig tænke over, hvad dine behov er, og hvor meget du er villig til at bruge.

Alle kameraer kan bruges langt mere effektivt med ekstra støtte fra et stativ, monopod, eller beanbag. Men nogle gange kamera støtte kan improviseres i marken, kan det være meget nyttigt at have disse ekstra værktøjer til support.

DEL II: Naturfotografering for begyndere

I kunsten af naturen fotografering for begyndere, er at vide dit emne af stor betydning. Uanset om du har til hensigt at skyde billeder af blomster eller frøer, myrer eller elefanter, er det vigtigt, at du kender nogle grundlæggende oplysninger om dem.

For eksempel kan du med blomster ønsker at søge dem ud, når de er i blomst, og kigge efter dem, hvor de kan lide at vokse.

Hvis dyrene er mere din interesse, ved, hvor de kan leve, hvad de kan lide at spise, og hvad tid på døgnet de forventes at være aktive, er et godt udgangspunkt.

Hvis du påtænker at fotografere mere farlige dyr i naturen, såsom bjørne, elge, alligatorer, næsehorn eller løver det er bedre hvis du gør det med en erfaren Woodsman eller dyreliv guide.

Det kan være en overraskelse for dig, men gode fotografer kan faktisk bruge en stor del tid på at læse om deres paataenkte fag, før de går ud og forsøger at fotografere dem. Nogle bruger mere tid på deres lokale bibliotek eller online laver forskning, end de gør på det område, der faktisk tage billeder.

DEL III: Naturfotografering for begyndere

Fotografering virkelig kommer ned til den enkle handling at fange lys. Se og forstå, hvordan det lys kan bruges, og erobrede fotografisk er virkelig en kunstart i sig selv. Nogle af de mest mesterlige fotografer gennem tiderne, såsom Edward E. Curtis eller Ansel Adams, var ekstremt dygtig til at bruge lys til at gøre deres fag fremstå klart. Her er blot nogle af de mange måder at se på brugen af lys i naturen fotografering for begyndere:

 • Lys og skygge: Når du ser på et emne, meddelelse kun lys og skygge. Hvad figurer ser du?
 • Lys bag motivet: er baggrunden bag motivet mørk eller lys? Hvad hvis du ændrer din vinkel i forhold til emnet?
 • Hvis motivet er et dyr, er der lys i øjet? Eller skygge?
 • Er lyset i billedet tilføje eller tage væk fra emnet?
 • Kom tilbage til de mest basale spørgsmål, som: hvad vil du ønsker at fange på dette foto?

Kunst sammensætning er en anden vigtig del af fotografering. Hvordan elementerne i billedet er arrangeret, og hvor forsøgspersoner falder i dem, er af enorm betydning. Der er mange aspekter sammensætning, så lad os fokusere på nogle få her. Selvom skønhed er i hvert fald i øjnene der ser, er nogle billeder ses som smukt af flere mennesker end andre billeder.

Hvad er det der gør et foto godt?

Hvordan kan jeg gøre mine billeder skiller sig ud, og udtrykke skønhed til andre?

Er der hemmeligheder derude, at jeg kan bruge til at lave mine billeder bedre?

Det er nogle spørgsmål, er du nødt til at spørge dig selv, når du arbejder på at skabe eller forbedre sammensætning. Sandheden er, at der er nogle teknikker, som kan hjælpe dig på rette spor med foto sammensætning som du praksis naturfotografering for begyndere.

Rule of Thirds: Tegn 4 sæt af linjer på tværs af billedet, så billedet er opdelt i 9 lige store rektangler. Mærke til, hvor linjerne skærer hinanden, og når du tager et billede, der forsøger at placere motivet på et af disse krydsende punkter.

Centrering af emne: Denne teknik bruges af de fleste mennesker naturligt. Du skal blot sætte dit emne i midten af rammen. Prøv at tage flere variationer af samme emne ved hjælp af centrering og reglen om tredjedele.

Øjet på beskueren af et foto tendens til at følge visse stier, mens du kigger på billedet. Øjnene har en tendens til at komme ind og for at afslutte langs visse veje. Find nogle billeder du virkelig nyde og mærke hvor og hvordan dine øjne rejser gennem rammen.

Tiltrække eller distraherende øjet: Husk at fokusere på elementer, der tiltrækker øjet til emnet, og forsøge at udelukke dem, der distraherer øjet fra hovedmotivet.

Balance: Er det billede føles afbalanceret til dig? Du kan indramme dit motiv, således at det generelle billede føles afbalanceret. For eksempel, hvis du lægger dit motiv på højre lodrette 1 / 3 linje, så prøv at sætte et andet emne på den lodrette 1 / 3 linje på venstre så godt. Sammenligne det med et billede, hvor du har et enkelt emne kun én af disse linjer. Se, hvor du gerne bedre.

Vandret vs Lodret: Prøv at eksperimentere med at skyde både horisontale og vertikale udgaver af de samme emner. Der er helt sikkert tidspunkter, hvor du vil finde en ser bedre ud end den anden.

Brug af farve: Fokus på farve er en fantastisk måde at tiltrække øjet af en seer. Eksperimenter med lignende farver temaer i dine billeder. Prøv også at bruge farve til den modsatte effekt, hvilket gør noget skiller sig ud mod en skarp anden baggrund eller forgrund.

Naturfotografering for begyndere er et utroligt givende og sjov håndværk, der kan skærpes i forbindelse med beherskelse med tiden. Der er mange flere detaljer og teknikker til at arbejde på i studiet af naturen fotografering. En god fotograf ser alle detaljer.