Photoshop kursus i 2 moduler

Vi tilbyder desuden et Photoshop kursus med alt det grundlæggende, som skal til for at arbejde professionelt med billeder i Photoshop.
Kurset er i modsætning til endagskurserne, mere et kontinuerligt forløb, hvor vi går igennem programmet muligheder for billedbehandling.
Kurset er modulopdelt og strækker sig over 30 timer for hver modul; det første modul er basic Photoshop og næste modul er avanceret.

Der er mulighed for enten at melde sig på et enkelt af modulerne eller at tage begge.
Kurset er rettet mod dig som gerne vil i gang, men syntes det er hårdt at sætte sig ind i det fra bunden og som gerne vil have en kickstart og/eller dig som allerede kender det grundlæggende og gerne vil dybere ind i programmet.
Kurset vil hovedsagligt omhandle Photoshop som billedbearbejdningsværktøj, hvor der lægges vægt på at arbejde med fotografi og gør Photoshop til det udvidede digitale mørkekammer.

Basic Photoshop

Dette modul vil arbejde med at få et grundlæggende kendskab til opbygningen af programmet. Der vil blive undervist i programmets interface (opbygning), filstørrelser (billedets opløsning i pixels) og filformater (eks. psd, jpg, tif) Der vil også blive undervist i lag paletten og de grundlæggende værktøjer: udvælgelses-værktøjerne (selektioner til fritskrabning mm), pensler, stempel værktøjet, farvepaletterne og tekst værktøjet.
Desuden vil der, da kurset er specilet rettet mod fotografer, være noget om at rette farvestik, ændre farvenuancer, kontrast, lys/mørke, hvordan man fjerner støv, efterbelyser og beskærer.

Avanceret Photoshop

På det avancerede modul går vi dybere i Photoshop. Der vil blive gået dybere ind i de forskellige menuer og paletter og set på, hvordan man kan kombinere de forskellige features for at opnå specielle effekter.
Her bliver der gennemgået avancerede selectioner (quickmask, penneværktøj), avancererede lagteknikker (layer modes, layer mask, layer effectes, layer sets ), channels (alpha channels), actions, farveprofiler og flextight scanning. Desuden vil der indgå tips og tricks, og der vil blive snakket tastatur genveje.Max 8 deltagere pr. hold.Kursernes form
Kurserne vil være ret stramme og intense. Der vil dog ud over gennemgang, indgå småopgaver og lidt tid til at sidde og prøve af. I vil blive opfordret til at medbringe digitale billeder, så I har jeres eget materiale at arbejde med. Desuden vil niveauet og hastigheden blive tilpasset efter kursisterne.Underviseren
Vores fotograf og arbejder både analogt og digitalt med sine billeder. Desuden har hun undervist i tre år i webdesign, multimedie, digitalvideo, design til skærm og digitalbilledbehandling.

Digital fotografering for fotografer 

Når man skifter fra analogt til digitalt kamera, så støder man på nogle tekniske forskelligheder. Dette kursus omhandler digital optagerteknik og viden derom. Der bliver gennemgået noget om filstørrelser, pixels, megapixels, digitalblænde og dybdeskarphed, hvidbalance, komprimering; konvertering, farveprofiler og interpolering.
Gennemgående vil kurset være meget teknisk, det er derfor nødvendigt at kursisterne har et vist kendsskab til almen fotografering.
Det er nødvendigt at kusisterne selv har adgang til et digitalkamera.

Grundlæggende digital fotografering og billedbehandling

Kurset i grundlæggende digital fotografering og billedbehandling henvender sig hovedsaglig til amatørfotografen, og indeholder både tekniske informationer om det digitale kamera, general optageteknik, grundlæggende digitalbilledbehandling og undervisning i motiv og billeder.

Kurset vil skifte mellem teknisk undervisning og fotoopgaver. Derfor er det nødvendigt at kusisterne selv har adgang til et digitalkamera, som kan bruges til opgaveløsning. 

  • Hvordan får vi materiale ind I computeren?
  • Hvordan klippes materialet ?
  • Hvilke effekter kan vi tilføre materialet?
  • Hvordan får vi materialet ud igen?
  • Hvad med effekter, lyd og tekstning?
  • Disse spørgsmål, samt en masse andre, vil blive belyst I kurset, for at etablere en metode til at arbejde med FCP. Desuden vil vi se på import af materiale fra Photoshop og Illustrator til FCP, og hvis tiden er til det,
  • se på export af materiale fra FCP til After Effects hvor billedematerialet kan manipuleres.
  • Tag jeres laptops og digitale kameraer med, så I lærer udstyret at kende.

Lær at lave din egen hjemmeside

På 30 timer kan man lære det grundlæggende indenfor webdesign, og hjemmesider. Man bliver ikke webdesinger på dette kursus, men opnår alligevel at kunne lave et enkelt website og opnår forståelse for teknikken og kodesproget. 
Kurset vil hovedsaglig beskæftige sig med editorprogrammet Dreamweaver, som vi bruger til at udvikle websider og hele sites i. 

Grundlæggende er websider bygget op over et rimelig simpelt kodesprog som hedder HTML. På dettte kursus vil I også blive introduceret til det kodesprog, så I kan forstå hvad dreamweaver laver når den opbygger sider. Derved får I mulighed for at rette eventuelle kodefejl, hvilket er meget nyttigt da alle editorprogrammer kan lave fejl i koderne.

På kurset lærer I at sætte en side op i tabeller og at bruge frames til at komplicere designet og forenkle opdateringen.
I lære at udvikle flowchart og strukturere sitet, så det bliver lettere at rette.

I løbet af de timer kurset varer vil I lære at designe og opbygge et website, desuden vil I lære grundlæggende HTML, så I kan læse kodningen bag websiderne, og evt. rette kodefejl.

Kurserne vil være ret stramme og intense. Der vil dog ud over gennemgang, indgå småopgaver og lidt tid til at sidde og prøve af. I vil blive opfordret til at medbringe digitale billeder, så I har jeres eget materiale at arbejde med. Desuden vil niveauet og hastigheden blive tilpasset efter kursisterne.

Fra scan til print

– Skærmkalibrering
– Interpolering
– Farvestyring
– ICC profiler
– Renfiltrering
– Rette linier op
– Automatisering/Handlinger
– Justering af printerhoved
– Papir, blæk og holdbarhed

Værksted for Fotografi udbyder et weekendkursus, som gennemgår de tekniske processer fra scanning, gennem billedbearbejdning i Photoshop til udprint. Det er vigtigt at have overblik og viden om alle trin i denne process, hvis man vil kunne styre det endelige resultat ordentligt. Dette weekendkursus vil gennemgå alle trin og læggevægt på de vigtige dele af forløbet når man arbejder med fotografi på computeren.

Kurset er designet til dem som har kendskab til grundlæggende Photoshop og som arbejder med fotografi på computeren, men mangler den tekniske viden til at kunne styre processen optimalt.

Kurset er bygget op så der indgår gennemgang og indlæring i at både styre sit hardware og sine digitale filer. Det handler om at skærmen skal kalibreres rigtigt så man kan regne med det man ser, det handler også om hvordan man får så mange informationer med fra sit negativ/positiv når man scanner, hvordan man undgår at interpolere, så billedet står så rent og skarpt så muligt.

Der vil blive gennemgået farvestyringsproblematikker og ICC profiler, alt sammen vigtige ingredienser hvis man skal kunne regne med det man ser på skærmen og hvis man vil have det ypperste resultat til sidst.
Det næste forløb foregår i Photoshop, hvor vi ser på hvordan man kan renfiltrere (neutralisere farvestik) 
og hvordan man læser et histogram så man er sikker på at bevare flest mulige informationer i billedet.
Der vil blive gennemgået forskellige metoder til at rette linier op, og derudover, vil der være gennemgang af de forskellige måder man kan automatisere Photoshop f.eks. kontaktark, webgalleri og indprogrammerede handlinger (actions) til at lette den daglige arbejdsbyrde.

Til sidst handler det om printning, hvordan man justere printeren og printerhovedet. Der vil blive snakket papirkvaliteter, typer af printerblæk og hvordan holdbarheden, er for de forskellige typer.

Læs mere: