Foto er kunst og en videnskab

Fotografering er både en kunst og en videnskab. Fotografering giver os mulighed for at udtrykke vores følelse og følelser, men at gøre så vi er nødt til at mestre de videnskabelige del af mediet. I modsætning til en maler, der er i direkte kontakt med sit emne og sit lærred, er en fotograf adskilt fra hans emne af kameraet, og fra hans “lærred” af computere og printere i dag, og ved at mørkekammer udstyr tidligere.

De videnskabelige aspekter af fotografering

De videnskabelige aspekter af fotografering kan være både overvældende og fascinerende, så meget, at for nogle fotografer fotografering kommer til at være netop det: en videnskabelig proces, de forsøger at beherske løbet af deres levetid. Men for at opnå beherskelse af den tekniske side af fotografering er at tage sig af én af de to aspekter af fotografering. Resultatet er ofte teknisk fremragende fotografier, der mangler følelser og “se” kvaliteter. I denne henseende deler jeg den opfattelse af Ansel Adams der sagde, og jeg parafrase, at der er ikke noget mere kedeligt, at et teknisk perfekt gengivelse af en fuzzy visuelle koncept. Med andre ord, er en kunstnerisk fotografi oprettes, når teknik bruges til at udtrykke en vision og en følelse, ikke når teknikken er brugt til sin egen skyld.

videnskabelige aspekter af foto

Utallige artikler er skrevet dagligt om de mange videnskabelige aspekter af fotografering. Fra udstyr anmeldelser, til billedbehandling teknikker, at tips om, hvordan man kan være en mere effektiv fotograf, at historier om hvad der virker og hvad der ikke gør, er der ingen mangel på materiale om emnet. Intet galt med det. Faktisk har jeg bidraget med min del af artikler om dette emne, og jeg vil fortsat gøre det. Igen, det videnskabelige aspekt af fotografering er meget vigtigt og lære så meget som dig om, kan det er helt sikkert værd at bruge tid og indsats.

Det fotokunstneriske aspekt i fotografering

Men at lære om det kunstneriske aspekt i fotografering er lige så vigtig. Desværre er der en meget mindre mængde af information om fotografiet som kunst. Langt færre essays bliver skrevet, er langt færre drøftelser sted, og langt færre oplysninger, hjælp og tips er til rådighed. Det er som om fotografer, for det meste, opdagede, hvor meget de har at lære om fotografiske videnskab og, overvældet og fortryllet af udstyr og teknik, stoppede der, og så ingen yderligere. Det kan også være, at nogle fotografer, eller fotografisk instruktører, er ubehageligt at skrive om fotografiet som kunst, eller mangel på praksis og viden til at gøre det.

Fotografiet som kunstart

Målet med denne serie er at afhjælpe denne situation på to måder: For det første ved at give dig en kilde til hjælp og oplysninger om den kunstneriske aspekt af fotografering. For det andet ved at gøre brug af min personlige baggrund. Fra dag ét jeg nærmede fotografiet som kunstart, ligesom stand til at udtrykke hvad jeg ser og føler som enhver anden kunstnerisk medium. Min uddannelse, kombineret med min praksis og viden om mange kunstneriske medium, giver mig et unikt perspektiv på fotografering. For eksempel, jeg ofte drage sammenligninger mellem fotografi og andre kunstarter. Jeg ser også på kunst fra både et historisk og et nutidigt perspektiv. Endelig vil jeg gøre mit lever af at sælge kunst prints, der skriver om fotografer og kunst, og undervisning fotografering. Kort sagt, er jeg ikke bare en observatør. Jeg er en aktiv praktiserende læge, forfatter, underviser og studerende af begge aspekter af fotografering. Jeg er også en kunstsamler, en begejstret beundrer, og en lejlighedsvis udøver af mange andre kunstnerisk medium.

Direkte crossover mellem fotografi og andre kunstarter

Da jeg besluttede at starte denne serie jeg nøje overvejet, hvad indholdet i hvert essay kunne være. Det sidste, jeg ønskede at gøre, var at give ineffektiv, overflødige eller overfladiske oplysninger. Jeg ønskede at undgå, hvad jeg anses for at være de mest oplagte faldgruber af en sådan serie, nemlig at tale om fotografering som om det var kunst, uden at forsøge at forklare, hvorfor det er, og senere gå videre til at anvende kunst begreber til fotografering, som om der var en direkte crossover mellem fotografi og andre kunstarter.

Overvejelser om Fotografi

Ved første Jeg vidste ikke hvordan, eller om, kan dette gøres. Det var først efter at skrive og udgive på mit websted adskillige essays for en serie jeg oprindeligt titlen Tanker og Fotografier at jeg følte mig sikker på at have fundet det korrekte format. Jeg har senere omdøbt denne serie Overvejelser om Fotografi og kunst, en titel, som jeg fortsætter med at finde passende for denne bestræbelse, da dette er trods alt en refleksion, albeitedly én baseret på mange års erfaring.

Udforskningen af fotografiet som kunst

På dette tidspunkt har jeg en liste på over 25 essays, som jeg overvejer også i denne serie. Selvfølgelig, vil nogle af disse essays revideres, mens nogle vil blive skubbet til side, og nye vil blive introduceret. Denne liste er kun en begyndelse, et udgangspunkt. Men jeg føler mig mere sikker starter på denne rejse at vide, at jeg kan gå videre end et par essays. Jeg føler mig bedre at have en køreplan, så at sige, at guide mig i udforskningen af fotografiet som kunst.

Fotografi og Æstetik

I forhold til min tidligere serier, billede og Æstetik, er denne nye serie er skrevet i et friere, mere direkte måde. Fotografi og Æstetik består af omhyggeligt organiserede artikler skrevet over uger, og for de senere artikler i serien, måneder. Overvejelser om Fotografi og kunst består af essays, et format, der giver mig en langt friere tilgang til indholdet af hvert stykke. Som vi skal se i serien, føle sig fri til at skabe er en af de vigtige betingelser for at praktisere fotografi som kunst. Jeg fandt det helt naturligt at metaforisk forme strukturen i hvert essay omkring en af de overordnede lokaler til denne serie.

Ønsker du at bygge videre på dine nuværende færdigheder ved at studere den kunstneriske aspekt af fotografering? Hvis dit svar er ja, jeg byder dig velkommen til sammen med mig i, hvad kun kan være en oplysende, om end til tider udfordrende, oplevelse.