Nikon D er i flere tests blevet kåret som det bedste kamera til prisen. Kameraet lever således op til høje krav om billedkvalitet, funktionalitet og design, og giver sine konkurrenter baghjul på de fleste områder. Er man fotoentusiast, er dette gode tider, da de faldende priser og stigende kvalitet har gjort det meget billigere og nemmere at finde et godt og billigt kamera. Nikon D 7000 er uden tvivl et kamera i topkvalitet til en fornuftig pris, du får altså noget for pengene, hvis du vælger at investere i et af disse kameraer.

Læs også: Valg af kameramærke

Prisen

Prisen på Nikon D afhænger naturligvis af hvor du køber kameraet, og hvorvidt du kan leve med at købe et brugt. Der er masser af brugte kameraer i omløb, og man kan spare rigtig mange penge ved at købe brugt. Sørg for at kameraet er velholdt, og få eventuel en skriftlig aftale om garanti, så du ikke køber katten i sækken. 

ønsker du at købe fra nyt, er det en god ide at tjekke tilbudene på Internettet ud. Forhandlerne her kan ofte presse priserne yderligere, da de ikke har de samme udgifter til drift, husleje, personale etc. Du får naturligvis ikke den samme personlige betjening som i en forretning, men med fokus på økonomien, er det ofte bedst at købe på nettet. Rundt regnet ligger prisen fra 10.000 kroner og op til 15.000 kroner, vi anbefaler ikke at du giver mere end 15.000 kroner for kameraet, med mindre du får noget helt exceptionelt tilbehør med til.

Vrid og vipbar skærm, der gær det let at navigere rundt med kameraet. Implementering af video i 60D. Magnesiumforstærket letmetalhus, der er omfattende forseglet mod støv og fugt. Testet til at tåle 150.000 eksponeringer. 2016-punkters RGB-lysmåling.

Billedkvaliteten

Billedkvaliteten på Nikon D er i top, der er absolut ikke en finger at sætte her på. Selv ved høje ISO-værdier er der ingen irriterende billedstøj. Billederne er mere finkornet i forhold til mange andre kameraer i prisklassen. Ved farvemætningen er der heller ingen indvendinger, billederne fremstår flotte og klare i farverne. Med kameraet kan man tage billeder helt op til 25600 ISO, her kommer farvemætning og opløsning dog også på en prøve, og billederne bliver en hel del grovkornede.

Videooptagelse

En udmærket videooptager følger også med i Nikon D tekniske kunnen. Herved kan man udvide sine tekniske kompetencer fra billede fotograf, til videofotograf.