Digitale kameraer i dag byder på fantastisk billedkvalitet, der konkurrerer direkte med film.

Disse kameraer ser ud og opfører sig som traditionelle kameraer med et par ekstra features. Tricky kamera designs er hurtigt forlader markedspladsen, fordi fotograferne ønsker at tage billeder og ikke være kørt ned af hårdt-at-bruge teknologi.

Mange ting om digitale kameraer er identiske med film kameraer, der er et par ting lidt sammenknebne fra film forventninger, og en række funktioner er unikke for digital fotografering. Nogle af de store forskelle kan faktisk hjælpe dig tage bedre billeder end du nogensinde har gjort med et filmkamera.

For kvalitet resultater fra alle kamera, der stadig det grundlæggende i fotografering gælder, uanset hvordan et billede er taget. Et stativ er altid vigtigt, hvis lange lukkertider der er behov for og store teleobjektiver anvendes. Hurtige lukkertider fortsat være en vigtig måde at stoppe handling, og f-stop påvirker fortsat dybdeskarphed. Det vigtige dele af en scene stadig nødt til at have fokus centreret på dem, og dramatiske lys altid hjælper gøre for dramatiske fotos.

Den “digitale” i digitale kamera har forårsaget selv erfarne fotografer til at bekymre sig, at denne nye teknologi vil være svært at mestre. Men overvej dette: Ingen nybegynder nogensinde tog et kamera og vidste, hvad alle former for kontrol gjorde. For den seriøse fotograf, blev f-stop og lukkertid bestemt ikke instinktiv.

Typer af kameraer

Digitale kameraer kommer i forskellige former, fra punkt-og-skyd lomme kameraer til avancerede digitale spejlreflekskameraer. Der er ingen rigtige eller forkerte type, selv om en specifik man kan være bedst for dig og din fotografering.

Enkle peg-og-skyd digitale kameraer kan give overraskende kvalitet, når de har ret linser og sensorer. Fordi de er helt automatisk i fokus og eksponering, de skal bare være peget på et emne og klikkede. De har begrænsede muligheder for at kontrollere billedet, selv om også meget billig kameraer har ofte hvidbalance kontroller. Nogle er usædvanligt kompakte, i stand til at passe nemt være i en skjortelomme, hvilket gør dem ideelle kameraer til at holde ved hånden, så du ikke går glip af en fantastisk fotomulighed.

Avanceret peg-og-skyd kameraer ligner hinanden, idet de for det meste er afhængige af automatik, men denne gruppe har tendens til at tilføje særlige funktioner, der gør kameraerne en lidt mere fleksibel. Sådanne funktioner omfatter eksponeringskompensation, mere hvidbalance kontrol, begrænset manuelle indstillinger og meget mere. Stadig er forholdsvis billig, kan disse kameraer være en god introduktion til digital og er perfekte til familier seriøse fotografer.

Udskifteligt-linse, digitale spejlreflekskameraer tilbyder alle former for kontrol af en 35mm SLR, herunder linser, som giver dig et væld af fokallængde muligheder. Disse kameraer er absolut større end de andre digitale kameraer. De omfatter fuldstændig og omfattende fotografisk kontrol, det bedste i billed-sensor og teknologi til, høje støjniveauer kontrol, og meget mere. LCD-panelet på bagsiden af en SLR kan kun anvendes til at gennemgå billederne, da sensoren ikke kan give “live” billeder på grund af spejlet design.

Fotografer det rigtigt fra starten

Den måde at få de bedste fotos fra et digitalt kamera er at gøre det rigtigt fra starten. Men der er en idé, at man ikke behøver at afsætte en stor indsats, når du har computeren til at “hjælpe”. Denne idé har til tider nåede op på næsten surrealistisk proportioner. Et par år siden, sagde en digital fotografering artikel i et større nyhedsmagasin software er til rådighed, der vil automatisk omdanne amatører ‘fotografier til billeder, ville rivaliserende det bedste af professionelle. At software aldrig eksisteret, det vil heller ikke, fordi gode fotografering altid har været om kunst og håndværk; om at forstå de redskaber håndværk og bruge dem godt, og om perception og evnen til at tage et billede, der fanger en publikums opmærksomhed og kommunikerer godt .

Bare husk, at digital fotografering er stadig fotografering.

Grundlæggende

Den mest almindelige fejl folk gør, er kamerarystelser. Når du bevæger kameraet uforvarende på det tidspunkt, du trykker på udløseren, risikerer du chancen for at sløre dit billede eller reducere skarpheden af billedet. Hold det støt!

Eksponering

De fleste peg-og-skyd kameraer har en enkel eksponering tilsidesætte facilitet, som normalt giver dig mulighed for at overeksponere eller underexpose dit billede. Så hvis emnet er overvejende mørk, eksperimentere ved at overeksponere at kompensere. Hvis motivet er overvejende lys, så undereksponering er vejen at gå. Prøve at tage en test billede, se på det på skærmen på bagsiden af kameraet, tjekke histogrammet, og justere din eksponeringskompensation. Må ikke være bange for at skyde fire eller fem versioner, som LCD-skærmen ikke altid er korrekte. Du kan slette de dårlige billeder senere.

Komposition

En meget grundlæggende regel om sammensætning er kendt som reglen om tredjedele, eller tic-tac-toe-reglen. Forestil dig din søgeren eller LCD skærm inddelt i ni lige-tern, som en tic-tac-toe nettet. Komponere dit billede med dit emne center-placeret på en af de fire krydsende punkter. Dette skulle hjælpe dig komponere mere æstetisk portrætter.

Zoom

Din peg-og-skyd kamera, vil sandsynligvis have en autofokus zoom-objektiv. Du vil opdage, at evnen til at zoome ind på motivet er fantastisk. Få fed. Brug din zoom og komponere dit billede med emnet fylde din ramme. Til at begynde med, ville jeg blive overrasket, hvis du ikke får en masse billeder, der er små i rammen. Når du kigger gennem søgeren, se på hele billedrammen og hvor stor motivet er i dit billede, ikke bare ind i øjnene på den person, du fotograferer.

Ændring af vinkel

En anden ting at overveje, når du tager dit billede er dit synspunkt. Et billede kan være mere interessant, når det tages fra en usædvanlig vinkel. Må ikke være bange for at ligge ned og kigge op på dit fag, en særlig dynamisk tilgang, når man fotograferer kæledyr eller børn og også mindre truede med at dit emne. Ligeledes kan du prøve klatring op til et højere synspunkt og ser ned på dit emne. Bedre endnu, kan du prøve begge dele og derefter slette den, du gerne mindre.

Overførsel af digitale billeder

Digitale kameraer i dag kommer med en eller anden måde at overføre billeder til computeren. Denne regel indebærer en vis form for kabel, selv om nogle kameraer er ved hjælp af infrarød og andre trådløse teknologier. Direkte forbindelse måske ikke den bedste måde for fotografer at få billeder på computerens harddisk, dog. Mange mennesker finder en kortlæser meget mere praktisk.

Nøglen til at Arbejde i det digitale mørkekammer

Mange fotografer har forsøgt at arbejde med billedbehandling programmer som Adobe Photoshop og fandt hele processen vanskelig, truende, og kedelig. En stor grund dette sker er, at meget af undervisningen i bøger og klasser tager den forkerte tilgang til fotografer: Det dvæler på software og ikke fotografering.

Fotoet “regler”. Dette er en vigtig ting at huske. Når softwaren er “ansvarlige”, er fokus ikke på billedet, det er på læring og huske alle de funktioner i programmet. Mange fotografer har siddet gennem klasser, der underviste dem om sådanne ting som markeringer og lag længe før de havde nogen idé om, hvorfor de måtte ønske at have en sådan viden. Det var simpelthen fordi instruktøren mente, at disse ting var vigtige elementer i Photoshop.

Som en fotograf, kender du dine billeder og hvad du vil have dem til at gøre. Sikker på at du måske ikke kender alt, hvad du kan gøre med et billede i programmet, men det er mindre vigtigt end, hvorfor du tog billedet. Kun du kan vide dette, og dine fotografiske hensigt, vil guide dig, selv gennem Photoshop, på en sikker-og-stabil, håndværk-drevet rejse, som ikke besat med teknologi.

Eksperimenter uden frygt er en anden central idé for at bruge den digitale mørkekammer. Ofte har fotografer måttet betale en pris for at eksperimentere, og mange har fået forsigtige og bragt at forsigtighed med dem ind i den digitale mørkekammer. Bare husk, at der er lidt du kan gøre for at et billede i computeren, som ikke kan fortrydes. Lad dig gå, og vær ikke bange for at eksperimentere.