Hver ny fotograf har brug for nogle begynder oplysninger til at komme igang med

Her er de første 10 gode tips / råd enhver ny fotograf bør vide, før du tager det første billede.
Husk, trial and error er ikke en dårlig ting … så prøv og prøv igen. Lær af dine fejl, det er altid et godt råd.

1. Kom tæt på dine motiver

Når du fotograferer mennesker, så prøv og komme tættere på dem, eller bruge kameraets zoom-muligheder.
Når du kommer tæt på dine motiver, fokuser på hvad der er vigtigt i billedet, og ignorere hvad der ikke er væsentligt.

2. Glem ikke at have det sjovt når du fotograferer

Nogle gange prøver vi så hårdt for at tage det perfekte billede, at vi glemmer at have det sjovt. Vores hånd begynder at gøre ondt, og vi fokuserer så meget på den rigtige beskæring eller vinkel og baggrund – at selv vores fag begynder at lide … det er ikke godt for kreativiteten, og det tager alt det sjove ud af at tage billeder. Prøv at fange folk i en naturlig tilstand. Alle disse nøje planlagte fotografier ender ofte med at virke “stive”.

3. Kom ned i børnehøjde tak

Når du som fotograf, tager billeder af babyer, kæledyr og børn, er det bedst at gå ned i deres niveau. Det giver en større effekt og en mere personlig fornemmelse at det du fotograferer, når du tager et billede fra den samme vinkel af dit objekt snarere end at tage et billede fra en højere vinkel.

4. Brug flash udendørs når  du fotograferer

Selv når du fotograferer billeder udendørs, skal du bruge en flash på dit kamera til at få bedre billeder. Det er bedst at bruge blitz i disse to situationer – når det er overskyet, og du skal lave ansigter lysere, eller når solen er bag eller over dit motiv, og du har brug for at gøre billedet lysere.

5. Fang øjeblikket som fotograf

Som fotograf bør du altid holde dit kamera tændt hele tiden (især når der tages billeder af fødselsdage, første skoledag, fester, bryllupper og andre særlige begivenheder) til at fange alle disse øjeblikke, der ikke kan rekonstrueres. Alle smiler, overraskelser, tårer og ægte følelser, der kun kan ske én gang, må hellere være fanget hurtigt.

6. Tag ikke en-dimensionelle billeder

Når du tager et foto af et bjerg eller en sø, så prøv at inkludere et træ eller en person i forgrunden. Det ville hjælpe billedet ikke ser fladt ud, og det tilføjer mere dybde til det. Du får en større effekt, når det virker som om du kigger på et billede fra et vindue eller som om du er der selv.

7. Vandret billeder? eller lodret?

Selv om vi synes at tage vores billeder horizontale automatisk, hver gang i et stykke tid er det en rigtig god idé at forsøge at tænde for kameraet og tage nogle lodrette billeder. Mange elementer vil se meget bedre, når de tages lodret. Som fotograf handler det om at øve sig i at blive bedre til at skyde billederne i alle situationer.

8. Vær kreativ

Når du fotografere, så vær ikke bange for at bruge forskellige elementer i dit billede. Brug gerne en tung himmel, en smadret væg eller andet. Farverne i en rusten skibsside kan også ende med at blive et kunstværk. Som fotograf bør man træne det kreative og træning i farver.

9. Effekten af lys

Det vigtigste i fotografering er lys. Sørg for, at lyset er bag dig og til den ene side. Prøv at undgå objekter, der kan kaste en skygge på ansigterne af de personer, du fotograferer. Hvis denne situation ikke kan undgås, så fokuser på ansigter og brug blitz.

10. Vælg din baggrund

Vær opmærksom på baggrunden bag dit motiv. En rodet og overfyldt baggrund kan forstyrre dit hovedmotiv. Prøv at vælge baggrunde, der ikke har mange objekter i dem, på den måde vil ender dit motiv med være det vigtigste billedet, og ikke baggrunden.
Hvis du ikke kan undgå en støjende baggrund, kan du prøve at zoome ind så, så baggrunden bliver sløret.

En fotograf :: En bryllupsfotograf :: En modefotograf :: En Landskabsfotograf :: En Portrætfotograf :: En Kunstfotograf :: En Reklamefotograf :: En Børnefotograf:: En Pressefotograf :: Find Fotograf ::