Vi ser lidt på af hvad du har brug at få bedre lys i dine fotografier.

Når du køber et kamera, det er normalt en indbygget Flash, det er små og svage, og slet ikke egnet til belysning. Hvis du bevidst vil arbejde med lys i dine fotografier er den første ting skal du få en ordentlig ekstern blitz. Derefter har du behov for at kunne begynde at spille med lys beføjelse.

Flash er kun lyskilden, men der er så meget man kan gøre med blot et tilbehør.

softboks-300

Softboks monteret på Flash.

Meget af dette udstyr forekommer en smule underligt og måske vanskeligt eller besværlige at bruge. Lad os undersøge muligheder – det er hverken særligt dyrt eller navnlig komplekse.

. Softboks er selvom den eksterne blitz er langt større end den interne flash lygte, stadig ganske små. Det giver en direkte og hårdt lys. En enkel og billig trick til at afhjælpe dette er at lægge på en softboks. Det er en tragt med en enorm blanktegn i slutningen. Når du lægger dette omkring Flash, spredt lys fra et meget større område, og både lys og skygger er blødere. Det er især vigtigt for portrætter, men uanset hvad du lyser, lyset bliver smukkere med denne simple støtte. Blød bokse er, som navnet antyder, blød, og kan pakkes fladt, så de ikke får nogen plads. De er nemme at montere på enhver Flash.

. Synkroniseringskablet næste skridt er at få blitzen fra kameraet. Derefter kan du begynde at spille med skygger og lys på en ny måde. Det giver dig en helt anden kontrol over hvor lyset kommer fra. Den nemmeste måde er at bruge et synkroniseringskabel eller TTL Flash kabel, der tillægger sko, og virkelig blot tjener som en udvidelse ledning. Mange kameraer kan også styre Flash enheder trådløst via den indbyggede Flash. Dette fungerer godt i de fleste tilfælde.

. Remote shutter overgang til mere frihed, en radio-kontrollerede remote shutter udgivelse er vejen frem. Derefter kan du placere Flash om, hvordan du vil blot, helst langt væk fra kameraet og helst skjult bag noget, kan du ikke længere bruge andre trådløse måder at forvalte den. Du skal tage billeder med dit kald, du vil ofte have Flash tæt på dit emne i stedet for tæt på kameraet.Sådanne trådløs kontrol kræver normalt et stativ til at sætte Flash på og et stativ hoved så du kan styre, hvor blitzen punkt. Dette er ikke de dyre ting.

. Paraply med to forskellige overflader for forskellige lys refleksion. Paraply på stats-Flash racks er Mount for paraply. Det er ikke at beskytte udstyret mod regn, men de tjener som reflektor. Sende lys fra blitzen indtastning paraplyen, og det afspejles fra et stort område, hvilket gør en meget blød og meget lys. Paraplyer er tilgængelige i alle størrelser og priser, og reglen her er, at med bløde kasser, jo større, jo bedre. Paraplyene kommer i forskellige farver og refleksion niveauer, ifølge de nuancer, du vil lægge på lys og hvordan bløde det er. Bruger du en semi-permeable paraply, nogle lys drop off bagsiden af paraply. Vend det, så bagsiden står emnet, du sprede lyset mere, og det egner sig godt til som gruppe fotografier.

paraply-300x234

. Dobbelt sjovt starter ikke på korrekt indtil du har to lyskilder. Derefter har du fuld styring af skygger og lys. Du kan variere vinkler og afstande, har en tæt og yderligere væk, og kun fantasien sætter grænser og æstetisk dom. Med to blinker, to trefødder med hoveder, to paraplyer og en radio trigger med to tunere har du et mobile fotostudie. At udpakke det nemt i en pose og har alt ved hånden. Dette virker både indendørs og udendørs, og du er ikke afhængige af ekstern strømforsyning.Der er selvfølgelig flere til at svindle for dette job end lige ild fra et billede med den interne Flash, men du er nu udstyret til at tage billeder af samme kvalitet som professionelle fotografer på samme tid, du har alle muligheder for at eksperimentere med lys.

. Elinchrom flash unit, der kommer med D-Lite pakke. Eget studio, hvis dette er ikke nok for dig, det næste skridt er studio flash enheder. Overkommelige start pakker som Elinchrom D-Lite omkostningerne fra omkring 5.800 dollars herunder to power enheder (Speedlights), radio kontrol, to trefødder, to store bløde bokse, paraply samt alt andet du behøver for at konfigurere den. Aggregaterne er den indbyggede receiver til radionavigation og hele sagen er powered by elektricitet fra gitteret. Med sådan et sæt får du endnu blødere lys end med Flash løsning, fordi lyskilden er betydeligt større. Jo mere lys Derudover tilgængelige, fordi aggregaterne er kraftigere end Flash standardenheder. Du er heller ikke tør for strøm. Ulempen er naturligvis, at hvis du vil bruge den uden for, du er afhængig af en lang forlængelse ledning. Prisen for et sæt er bare mindst tusind programrettelse mere end til en enkelt Canon Speedlite 600EX-RT alene, så det er meget rimeligt, at en fuld Fotografisk Atelier.

Ud over dette er der naturligvis meget mere sjov som farve filtre til Flash, refleksanordninger bruger sollys bedre, specielt Flash