Portrætfotografering af mennesker

 1. Arbejd din vej ind i en situation. Hvis du ser noget interessant, skal du ikke være tilfreds med blot en bred skud. Tænk over essensen af, hvad du fotograferer og arbejder tættere og tættere, indtil du har isoleret og erobrede den. Vær ikke genert. Folk er som regel glade for at vise dig, hvad de gør godt.
 2. Hvis du bruger andre genstande end dine vigtigste emne i forgrunden, være forsigtig med placeringen. Du ønsker ikke at skjule eller aflede opmærksomheden fra motivet.
 3. Hver gang du holder kameraet til øjet, se efter førende linjer, forgrunden elementer, rammer, noget du kan bruge til at låne dynamik til dit billede. Fotografierne er todimensionale, men det hjælper, hvis de ser og føler tredimensionelle.
 4. Hvis du ikke har et stativ og ønsker at skyde med en lang linse og langsom lukkertid, så brug dit kamera taske til vugge kameraet. Hvis du bruger en rigtig langsom hastighed, skal du bruge en selvudløser for at undgå ryste.
 5. Må ikke bare stå der-sidder, squat, ligge ned. Vinklen, hvorfra du gør et foto kan gøre en dramatisk forskel.
 6. Oprette en catch-lys i motivets øjne med en lille reflektor, såsom en sløvet spejl eller den sølvfarvede side af en cd, for at tilføje en smule glimmer.
 7. Når du bruger en elektronisk blitz indendørs, skal du flytte dit motiv væk fra væggene for at undgå hårde skygger.
 8. Et stykke af meget lys orange gel over forsiden af din elektroniske flash kan varme op lyset og give det en mere behagelig stemmer.
 9. Vær tålmodig. Gadebilleder ændre ved millisekund. Find et sted du kan lide, få komfortable, og vent, ser hele tiden for de elementer til at falde sammen.
 10. Når man fotograferer folk interagerer med hinanden eller med kæledyr, observere deres adfærd og tænke over, hvad de kan gøre for at udtrykke essensen af forholdet.
 11. Mens søger gennem din teleobjektiv, scan omkring scenen på udkig efter mønstre.
 12. Portrætter af mennesker fra andre kulturer har at gøre dobbelt told-de er nødt til at være ærlig omkring det eksotiske art mennesker, mens formidle vores fælles menneskelighed.
 13. Hvis du rejser i et fremmed land, lære mindst et par sætninger på det lokale sprog. Din modtagelse og evne til at lave fotografier og din hele oplevelsen-vil blive styrket.
 14. Praksis i dit nabolag. Gå ud på gaden og gøre frosne, sløret, og panoreret billeder af forbikørende biler.
 15. Når du foretager miljømæssige portrætter, tager sig tid til at finde ud af, hvad dine motiver virkelig bekymrer sig om og få dem til at vise det til dig.
 16. Når du først ankommer til en ny placering, skal du notere alle funktioner, der strejke dig. Prøv at finde måder at integrere dem i din komposition.
 17. Vær forsigtig, hvis du bruger en vidvinkel linse for at fotografere en gruppe. Folk på kanterne kan blive forvrænget.
 18. Hvis børn ønsker at se gennem kameraet, så lad dem. De vil være mere afslappet og samarbejdsvillig. Bare pas på beskidte fingre på linsen.
 19. Foregribe børnenes adfærd. Hvis de spiller tag, i nærheden af de base, komponere dit billede, og vente for dem at komme løbende ind
 20. For at undgå at blive alt for anatomiske når man fotograferer den menneskelige form, så prøv med blødt fokus eller lidt blur.
 21. Når du er i folks hjem og arbejdspladser, bære så lidt grej som muligt. Du ønsker at minimere forstyrrelser din tilstedeværelse forårsager.
 22. Portrætfotograf til portrætfotografering. Fotograf til portrætter og portrætfoto i hele Danmark