En foto historie fra det virkelige liv

En tid var min foto interesse sat på vågeblus, men da jeg fik børn begyndte interessen igen. Denne gang med mit første digitale kamera, der siden blev udskiftet gentagende gange, for til sidst at ende med et spejlereflekskamera.

I dag er mit fotointeresse mit et og alt, foruden familien. Men da det var kedeligt at smutte med kameraet alene, sendte jeg løbesedler ud for at finde andre personer der var interesseret i, at fotografere. Vi startede en lille fotoklub, hvor vi hver torsdag har lokale til rådighed, i den boligforening vi bor i, her tager vi primært modelbilleder, der bl.a. kan indebær et tema.

I dag, er det en selvfølge, at det er mig, der har kameraet med over skulderen og får pletskuddet, når familie og venner holder fester f.eks. ved konfirmation, fødselsdage, barnedåb og bryllupper.

Hvordan foregår det?

Afhængigt af, hvilke typer billeder, modellen gerne vil have taget, skal han/hun forberede sig på at afsætte 2-3 timer til en fotosession.

Vil modellen blot have taget et enkelt portrætfoto, behøver det naturligvis ikke at tage så lang tid.

Modellen afgør selv, hvilke typer billeder han/hun vil have taget, selv om jeg naturligvis også kan komme med forslag.  Jeg har mulighed for, at bruge studie, men tager naturligvis også gerne billeder udenfor.

Det skal være sjovt!

Det er mit princip, at jeg vil skabe et afslappet og behageligt miljø for både modellen og fotografen, derfor tager vi os også god tid, til en fotosession.

Det er meget vigtigt for mig, at modellen føler sig tilpas. Derfor vil jeg aldrig presse en model ud i en situation, han/hun føler sig utryg ved.

Man kan høre mange skrækhistorier om fotografer, der presser modeller til ting, som de ikke havde lyst til.

Jeg tager på det kraftigste afstand fra dette. Derfor opfordrer jeg også modellen til at tage evt. en ven, veninde eller forælder med (flere er også fint, men helst ikke for mange).

Samtidigt vil jeg gerne understrege, at modellen har ansvar for at sige fra, hvis jeg kommer med forslag, der overskrider hans/hendes grænser. Tværtimod ser jeg gerne, at modellen føler sig godt behandlet, så han/hun vil få lyst til at komme igen.  

Huskeliste!  

Jeg bliver, som fotograf spurgt tit om, hvad modellen skal have med.

Men her er et par råd:

  • Tøj, sko, smykker gerne flere sæt
  • Børste eller kam
  • Hårspray, voks, gele
  • Makeup
  • Badetøfler/hjemmesko (hvis skoene skal af)

Og det vigtigste af alt, et godt humør. Dog vælger den enkelte model selv at afgøre, hvad han/hun har brug for.

Før Fotosessionen!

Før en fotosession snakker jeg med modellen, for at vi kan blive enige om hvad billeder der skal laves? Hvad ideer man har, som fotograf og model? Derefter laver vi en modelrelease, dette er en kontrakt, der afgør, hvad billederne må og ikke må bruges til.

Denne skal beskytte både modellen og fotografen imod, at billederne bliver misbrugt. Den skal underskrives af fotografen og modellen (eller modellens værge, hvis modellen er under 18år). Modellen og fotografen får hvert et eksemplar.

Hvordan få jeg mine billeder?

Som udgangspunkt, bliver billederne sendt over nettet, dog kan man også får tilsendt billederne på en CD. Fotografen er også behjælpelig med fremkaldelse af billeder.