FOTOGRAFISKE SAMMENSÆTNING: 4 TIPS TIL AT FORBEDRE VIRKNINGEN

 
Kunsten at sammensætningen er oprettelsen af en visuelt overbevisende picture–a billede, der vækker interesse i fremviseren. Sammensætning er et nøgleelement i gode billeder; Det er at kombinere forskellige dele eller elementer til at danne en helhed.

Sammensætning bør ikke ses som et sæt ‘regler’ at følge, men snarere et sæt retningslinjer til at hjælpe i den kreative proces.

Sammensætning har mange elementer, herunder beskæring, linjer (underforstået, imaginære, diagonal, S-kurver), orientering (lodret eller vandret), perspektiv, dybde af feltet (baggrund/forgrund fokus), balance, symmetri, tekstur og listen kunne blive ved.
Når du ser noget, tag dine øjne i alt inden for din synsvinkel. Sindet behandler og evaluerer denne indgående data, sammenligner det til tidligere erfaringer, og når nogle konklusioner om, hvad du ser. Denne proces kan forbedres eller manipuleret til at fremkalde den ønskede følelse i fremviseren.

INDRAMNING

Indramning er en teknik, henlede opmærksomheden på emnet for dit billede ved at blokere andre dele af billedet med noget i scenen. Dette tjener flere formål:
  • Give sammenhæng til billedet.
  • Formidle en følelse af dybde.
  • Føre øjet til emnet.
  • Intriger seeren.

Den vinkel, som du skyde fra har væsentlig indflydelse på dramaet af et fotografi. Overveje følgende:

Et emne kan gøres dominerende ved skydning fra en lav synspunkt eller underdanig ved at skyde fra en høj synspunkt.
Når man fotograferer et barn, få rigtige ned på deres niveau at vise sit perspektiv.
En lille ændring i perspektiv kan afhjælpe forekomsten af et træ eller pole vokser ud af et emne hoved.
BESKÆRING
Beskæring refererer til fjernelse af de ydre dele af et billede til at fremhæve emnet. Dette medvirker til at understrege emnet ved at fjerne fremmede elementer. Beskæring kan du gøre følgende:
  • Fjerne distraherende dele af billedet.
  • Fremhæve en del af billedet for at give det større betydning.
  • Ændre sammensætningen af omflytning emne ud af dead center.
  • Ændre retningen ved at foretage en horisontal billedet lodret.
  • Gøre et par eller en serie billeder af ensartede i størrelse eller form.

REGEL AF TREDJEDELE

Når du skriver et foto er tendensen at sætte emnet i centrum af rammen. Dette kan give dig nogle tiltalende billeder, men ved at flytte emnet fra centrum kan du tilføje mere indflydelse til det færdige billede.
Nu Prøv dette. Forestil dig søgeren er divideret med to horisontale og to vertikale linjer til at give en nuller og krydser (tic-tac-toe) gitter. Ved at placere emnet på et af de punkter, hvor linjerne skærer hinanden, vil du finde din foto har en wow faktor ikke har du set før. Dette er reglen om tredjedele i aktion. Billeder, der består denne måde anses for at være mere afbalanceret og behagelig for øjet.
Prøv at bruge nogle af disse retningslinjer for at henlede opmærksomheden på dit emne.
mere om foto