Valg af kamera er ligesom valg af religion

Når snakken falder på kameraer, så går der ofte religion i det. Hver fotograf har deres foretrukne mæke og de 2 helt store spillere på dslr markedet er unden tvivl Canon og Nikon, med Sony der de sidste år har arbejdet hårdt på at tage markedsandele. Men, når den professionelle sværger til enten Canon eller Nikon, så har det sine gode grunde. Det er gennemprøvede produkter og der findes både service muligheder og reservedele alle steder. Dertil kommer de mange års erfaring på markedet som leverandør til både professionelle og amatører. 

Canon 5D Mark III

Canons 5D serie har fra starten været i en liga for sig, og med introduktionen af 5D Mark lll, så er der for alvor kommet et kamera på markedet til den professionelle, der ikke koster en bondegård. Canon 5D Mark lll er ikke uden grund den professionelles valg, når det drejer sig om et kamera der skal kunne levere varen hver gang, og det til perfektion. Det er et 22MP full frame kamera, hvilket vil sige at den tager billeder i det fulde format 24×36 mm hvor mindre modeller på det semi pro markedet typisk arbejder med en crop faktor på 1,5 til 1,6. Det var det første kamera på markedet som var istand til at optage i fuld HD, og har dermed lagt linien for hvad der kræves hvis man vil være med i konkurrencen. 

DSLR

Listen af nyheder og fordele frem for konkurrenterne er lang, og der er ingen tvivl om at standarden er sat højt. Sony kom senere med deres modeller indenfor DSLR som også kunne lave HD video optagelser, men de har stadig ikke formået at trække opmærksomheden fra Canon og Nikon, selvom de har mange fantastiske og revolutionerende nyheder indbygget. Men som professionel fotograf, så sætter man blandt andet pris på at kunne køre tehtering når der fotograferes i studio. Så har man mulighed for øjeblikkeligt at vurdere sine billeder hvis de er tetheret til for eksempel lightroom. Canon 5D Mark lll kan naturligvis dette, men end ikke Sonys svar på 5D kameraet, A77 kan køre tethering. Med tethering har man også som fotograf mulighed for at lade modellen følge med i hvordan billeder tages, uden at skulle løbe frem og tilbage og vise bagsiden af sit kamera. Det er heller ikke uvæsentlig hvilket objektiv du vælger til dit kamera.

professionelle fotografer

Der er ingen tvivl om at Canon 5D Mark lll er det kamera alle professionelle fotografer som sværger til Canon, ønsker at have som det primære kamera i de fleste situationer. Brugerflade og håndtering er i højeste klasse, og fokuspunkter er teknologien importeret fra deres topmodel 1DX. Med de rette objektiver, så er det kun ens færdigheder som fotograf der skal forfines for at opnå verdens resultater.