Denne aritkel er en guide med et par simple råd til, hvordan du kan gøre produktsiderne bedre i din e-shop.

Fokusér på produktets unikke fordele

Produkter af høj kvalitet har det generelt lettere ved at “sælge sig selv” på internettet via anbefalinger og henvisninger. Særligt når de unikke salgsparametre er vist godt frem.

Når du for eksempel forsøger at sælge D-SLR kameraer, og et af DSLR kameraerne har en high-definition videooptagelse-funktion, skal du sørge for at vise ikonet direkte på det digitale kamera, så besøgende kan se det, og aldrig behøver at gå gennem tekst listen over funktionerne. Læsning er bare kedeligt, og derfor kigger besøgende stort set kun på det, når de ikke er i stand til at få de oplysninger, de ønsker gennem inspirerende video, billeder eller andre grafiske input.

Gør købsbeslutningen enkel

Hvis f.eks. du gerne vil sælge biler på nettet, så lad være med at vise billeder af bilen med en masse ekstraudstyr, som ikke er inkluderet i prisen som udgangspunkt. Det skal i hvert fald gøres tydeligt, sådan at køberen ikke sidder og bruger tid på at kigge på en bil, som ligger udenfor budgettet, hvis der skal det nødvendige ekstraudstyr til. Det irriterer kun køberen og chancen for at browseren bliver lukket ned, når han bliver præsenteret for en højere pris end forventet, er helt sikkert til stede. Selvfølgelig kan man være heldig, at køberen vælger at købe dyrere ind end først planlagt, men generelt så lad være med at give negative overraskelser i købsprocessen. Det tager kun 1 minut at åbne en konkurrents hjemmeside, hvor prisen ikke er skjult.

Giv kunden mulighed for at “prøve” produktet

Hvis den vare du er ved at markedsføre på nettet er en højt promoveret mærkevare, så er den vigtigste salgsparameter jo helt klart mærket og de stemninger / værdier, som brandet står for. Det kan f.eks. vises med en video. Hvis du sælger et produkt med en masse gode tekniske funktioner, som samlet set er grunden til at kunden skal købe varen, så brug et interaktivt 3d produktfoto til at fremvise produktet. Det giver mulighed for at køberen kan se lige præcis de funktioner, som den enkelte finder interessante. Hvis det f.eks. er farven på produktet, der afgør om kunden vil købe det, så sørg for der er en funktion, hvor kunden kan se produktet i forskellige farve. Hvis ikke du ved præcist, hvad der får dine kunder til at købe, så spørg dem!

Forstå dine kunders købsmotiv

Det kan på simpel vis antages, at en kunde køber en bil, fordi bilen kan flytte ham/hende til og fra arbejde hver dag. Det er meget muligt, at det er den vigtigste grund, men hvorfor er det så lige, at der er plads til så mange forskellige biler på markedet? Hvis den førstnævnte teste var korrekt, ville alle jo blot vælge den mest økonomiske bil. Manden i familien vil muligvis foretrække en hurtig sportsvogn med masser af hestekræfter, og konen vil måske foretrlkke en bil, hvor der er plads til børn og masser af varer, når turen går til Bilka. Derfor er det vigtigt at forstå det produkt man markedsfører og sætte de rigtige detaljer i fokus. Eksemplevis, hvis det er en bil med masser af plads, vil det give god mening at fylde bagagerummet op med indkøbsvarer og bruge et par billeder af det i markedsføringen.

Foreslå relaterede varer og relevant tilbehør

Du kan gøre kunden en tjeneste og styrke salget samtidig ved at vise varer, som det kunne give mening at købe sammen med et givent produkt, som den besøgende overvejer. Det er omvendt argumentation i forhold til, hvordan supermarkeder og kiosker altid placerer mælk, toiletpapir og sodavand i det bageste hjørne af butikkerne, sådan at kunderne putter en masse ting i kurven, de ikke havde regnet med de skulle købe. Det kan lade sig gøre, fordi det er besværligt at skulle til at gå, cykle eller køre for at komme til en anden forretning. På nettet er situationen stik modsat. Det tager et par sekunder at trykke tilbage i browseren og vælge det næste link på google, hvis ikke det var let at finde, det man kom efter.

Læs også: