Guide til naturfotografer: Naturbilleder og kompositioner

 • Er det forkert at aflive dyret i midten af rammen?
 • Hvad er de punkter af magten i en komposition?
 • Kunstnere som tegne eller male følge – eller i det mindste vide, hvornår de har valgt at bryde – regler for sammensætning. Den bedste fotografer også gør det.

Men de fleste naturfotografer har lidt klassisk kunst træning. Og så deres eksponering – pun intended – til regler for sammensætning conies fra at se på deres fotografier og spekulerer på, hvorfor de undertiden ikke har den virkning, den oprindelige scene gjorde. Var det eksponering? Lyset? Stillingen? Vinklen? Hvad med sammensætningen?

Mens “øjet der ser” bestemmer, hvad man kan kalde kunst, nogle fotografier virker bedre end andre. De bedes os på en eller anden måde.

Valg af elementer, som fører øjet rundt om et billede giver mere interessant fotografier. Trekanter, diagonale linjer, og balance med emnet alt arbejde.

Nogle mennesker har “et øje,” og kan gøre sådanne fotografier naturligt. Da mange ikke, det hjælper at finde måder at forbedre vores “vision”. At gøre det, vi har brug for at lære, hvad klassisk uddannet kunstnere har kendt i århundreder: hvordan det menneskelige øje ser på et maleri – eller et fotografi.

Kompositoriske elementer

At tiltrække og holde opmærksomhed i øjet, skal en komposition have:

 • en indgang
 • et udgangssted
 • elementer, der tiltrækker øjet
 • balance mellem elementerne.

Øjet har brug for et sted at indtaste et fotografi, der ikke stoppe det koldt. Sommetider er det primære motiv, nogle gange er det noget, der fører øjet til den primære emne. Malere tilføje andre elementer ud over det primære emne for at tiltrække øjet yderligere i et billede. Kunstnerisk tilbøjelig fotografer gør alt for, ved at vælge at medtage dem, da de ramme et fotografi.

Rådyr gevir lede øjet op, hvor udhængende grene hjælpe med at lede øjet ud af billedet.

Den ude af fokus filial distraherer fra portrættet af denne anhinga.

Hvad er disse elementer? De kunne være en af mange ting, som tilføjer interesse for en komposition. Nogle elementer findes i naturen kan omfatte: en linje fra horisonten eller vandkanten, en sky i det ene hjørne af himlen, et farverigt træ, der balancerer den anden side af rammen, eller måske et andet dyr, der trækker øjet mod de vigtigste emne.

Fotografen skal passe, hvis sådanne elementer falder i sammensætningen bør undgå at trække beskueren væk fra det centrale fag for hurtigt, eller værre, helt. For eksempel kan en væsentligt lysere objekt, der umiddelbart trækker øjet væk fra dyret emne at gøre det.

Kompositoriske linjer – måske en række af træer, en kystlinje, eller en stenet bjergside i baggrunden-trække øjet i, på tværs af, op, ned og ud af et fotografi. Mens alle kan hjælpe sammensætning, vi har brug for at tænke over, hvordan distraherende sådanne linjer kunne være. En baggrund horisont, der skærer faget i halv mens han førte øjet ud fotografiet kan skade sammensætningen.

Det diagonalt holdt Lovforslaget af hejren fører vores øjne ud af dette billede efter at have udforsket hejren øje, og at de Fish.

Vi har brug for at give øjet en vej ud af fotografiet. Hvis beskuerens øje låse på en enkelt spot det føles fanget og sandsynligvis mister interessen hurtigt. Vi bør tilbyde en vej ud af et billede. Måske kan vi bruge en svagere fjern element, konvergerende linier, der trækker sig tilbage, eller blot et perspektiv, der trækker øjet i det fjerne. Med et portræt af et dyr, som udfylder rammen, kan det være en kurve på ansigt eller krop, der peger os til kanten og ud.

Balance kommer fra placering af et element i en komposition mod noget af lige tiltrækning for øjet. For bedre at forstå, hvordan det fungerer, først overveje, at hvert element i et billede har en bestemt værdi, eller vægt. At vægten afhænger af en række ting, herunder følgende:

 • et element i nærheden af kanten har mere vægt end en i midten
 • et element i sig selv har mere vægt end en blandet i en gruppe
 • et element i forgrunden har mindre vægt end når baggrunden (hvis det er det samme størrelse)
 • elementer med højere kontrast til deres omgivelser har en større attraktion
 • farver har mere eller mindre vægt afhængig af deres nuance.
 • Ideen er at holde beskuerens øje involveret med en komposition ved at give en interessant design. Der kan gøres en række forskellige måder, måske ved at tilbyde øjet en cirkulær rute, en lang yndefuld kurve, eller måske en frem og tilbage tiltrækning af to eller flere velafbalanceret elementer.
 • Lige nu er du sandsynligvis tænker: alt dette lyder fantastisk. Men en væsentlig forskel mellem maleri og phorography. Fotografen må nøjes med, hvad den scene har at byde på. Og naturfotografen har en endnu vanskeligere opgave. Vi arbejder med vilde dyr, at vi er nødt til at fange på film, ikke drage ind i vores kompositioner. Mens landskabet fotografen måske kan tweak hans eller hendes kompositioner, dyreliv fotografen ofte simpelthen ikke har tid.
 • Alle sandt.
 • Den hemmelige for dyrelivet fotograf? Træn dig selv til at “se” bedre. Lær at vurdere en scene i en fart. Bemærk da mange af de følgende, som du kan:
 • effekten af retningen af lyset
 • farver, du måske kunne bruge
 • teksturer i den scene som måske gør fotografiet mere interessant
 • mulige naturlige elementer der skal indgå
 • dyrets retning i rammen
 • distraktioner at udelukke.

Hvis en god farve baggrund eller forgrund element er tilgængelig til at omfatte i et fotografi, så gør det. Hvis et andet dyr kan indgå uden at distrahere fra den primære emne, så gør det. Hvis et mønster i den naturlige scene, der gentager sig selv eller har levende struktur kan indgå i sammensætningen gøre det. Især hvis dit billede er en naturskøn dyreliv billede.

Et dyr i bevægelse skal ind i rammen, ikke forlader. Jeg panorerede kameraet på en langsom lukkertid lo viser bevægelse af denne whitetail.

At placere et emne på et punkt af magten con gør en interessant sammensætning.

Må ikke overse vertikaler. Du kan anvende reglen om tredjedele til dem.

Vælg din udformningen, så din primære dyr ansigter ind i billedet, ikke ud af det, især hvis dyret er i bevægelse. En undtagelse, der kan være, når du forsøger at vise bevægelse ved at panorere på en langsom lukkertid på en bevægende dyr. I dette tilfælde skal du måske mere plads bag dyret end foran det at fange den bedste effekt.

Husk, at alle disse regler er lavet for at blive brudt. Fotografer, der kun følger reglerne i sammensætningen blindt undlader at se de kreative muligheder i andre måder at komponere et billede.

Uddanne dig til at lede efter dem, distraktioner at udelukke fra dine fotografier. Mens maleren føjer til et lærred til at forbedre en komposition, fotografen skal normalt fratrække at gøre et fotografi bedre. For meget rod, især i nærheden af det centrale fag, gør ondt normalt et fotografi.

REGLEN om tredjedele

En af de nemmeste leksikale regler for naturfotografen at huske kaldes “Rule of Thirds”. Ved Rule of Thirds, dividere vi et billede i tre lige store dele vandret og tre lige store dele lodret. For nemt at forstå dette, psykisk trække spillet tic-tac-toe. Nu tænker på, hvor du kan placere et dyr i dit fotografi. Den midterste firkant? Det giver en temmelig kedelig sammensætning, ikke sandt? Hvad med den nederste venstre firkant? , Der virker, hvis det ikke er for tæt på kanten af rammen eller søger til venstre.

Nu tænker placere rådyr, hvor den venstre-mest lodrette linje og den laveste vandret linje skærer. Det er bedre, er det ikke? Skæringspunkterne af skillelinjer bue betragtede punkter af magt. Et element er placeret på et af disse punkter har mere øje attraktion.

Vandret eller lodret?

Mange fotografer har udsigt chancen for at lave lodrette fotografier. Måske det er fordi vi ser verden vandret. Træn dig selv til at tænke på at vende kameraet i en lodret position.

Hvordan kan du vide, hvornår man skudt en lodret? Mens der kan være i øjet der ser, med nogle emner, er det nemt at afgøre. Hvis skyde en horisontal vil omfatte distraherende elementer på hver side af et dyr, som du ikke kan komme tæt nok på afgrøde ud, skyde en lodret. Hvis skyde en lodret ville afskære en vigtig del af emnet, at det formindsker et fotografi, skyde en vandret. Hvis du ønsker at sælge billeder til bladet dækker-skyde nogle vertikaler. Dækker betaler godt. Så gør tosidede opslag, men de er vandrette.

Et par sidste tanker om sammensætning. Glemme alle de ting om, hvor emnet vises, og hvad der ellers er i rammen for et øjeblik, og holde øje med målet. Tænk over hvad du virkelig forsøger at gøre: indfange selve essensen af et vildt dyr på film. Hvordan kan du bedst gøre det? Skyd billeder, der fortæller en historie. Gør en indsats for at skyde alle dyr billedet, så det giver en historie til beskueren og deres øjne vil ikke kede sig.

Se på nogle fotografier, som du kan lide, og se om du kan finde ud af, om fotografen brugt nogen af disse koncepter til hjælpe med at gøre det. Bedre endnu, se på dine egne billeder og se om du har. Nogle gange gør vi det uden at vide.