kameralinser

Jeg brugte en 85mm linse udstyret med en 500D close-up linse til at skabe dette billede af en kinesisk Water Dragon.

To ting faldt mig Når jeg læser fotografens artikel de tre eneste objektiver du har brug for rejsefotografering. Én er, at hans valg af linser ikke ville være mit valg. To, er, at man ikke kan anbefale tre objektiver til enhver fotograf til at bruge, da alles behov er forskellige.

Tænk, hvis du gik til et showroom for at købe en ny bil og sælger sagde “Sir, den eneste bil for dig er en Ford Focus”. Fint, hvis det er den bil, du tilfældigvis ønsker. Men hvor irriterende ville det være, hvis sælgeren insisterede på, at du skal købe en Ford Focus, hvis det ikke passer til dine behov?

En professionel ville etablere dine krav først ved at stille dig spørgsmål. Hvor mange miles kører du om året? Hvor mange mennesker har bilen skal transportere? Har du brug for masser af lagerplads? Hvor vigtigt er brændstoføkonomien? Sikkerhed? Hvad er dit budget? Og så videre. Når svar på er kendt, kan sælger foretage en anbefaling.

Det er det samme for linser. Mine behov er forskellig fra din, fordi vi er forskellige mennesker med forskellige prioriteringer og krav.

Vær venlig ikke at tage dette som en kritik af Phillip s artikel (som er en stor læse, og kommentarerne er fascinerende). Jeg lært denne lektie, da jeg skrev min artikel Buyers ‘Guide – Prime objektiver vs Zoomobjektiver hvor jeg kom ned til fordel for primtal (min personlige præference). Nogle læsere med rette påpeget, at den bekvemmelighed af zoom gør dem uvurderlig i visse situationer. Jeg indså, at jeg var at pålægge mine indstillinger på andre mennesker.

Læs mere om fotografering her.

De tre objektiver jeg ikke kunne undvære

Så her er mit spørgsmål. Hvis du kun kunne eje tre linser, hvilke ville de være? Det er rigtigt, tre linser til at dække dig for alle former for fotografering, som du gør. Og, tager det længere, hvis du kun kunne eje en linse, hvilken ville du så vælge?

Det er et hypotetisk spørgsmål for de fleste, da vi er frie til at købe så mange objektiver som vi gerne. Men der er en semi-alvorlig pointe bag det. Kreativitet fungerer bedst inden for begrænsninger, og begrænse din linse samling til tre er helt sikkert en begrænsning. Også, er det muligt at sammensætte et godt udvalg af tre objektiver, der dækker dig for de fleste situationer på et begrænset budget – der er ingen grund til at bruge mange tusinde kroner på dyre glas, hvis du ikke har råd, eller ikke ønsker til.

Før du giver dit svar, har en mening om dine behov, fordi de vil køre dit valg af linser. Disse er mine krav:

Mine linser skal være let og forholdsvis lille. Jeg ønsker ikke at bære rundt på en stor, tung taske fuld af gear.
Mine linser skal være god værdi for pengene. Jeg har ikke et budget, som sådan, men når jeg køber en linse, jeg har brug for at vide, at jeg vil bruge det en masse, vil det vare i årtier, og at jeg ikke vil have købers anger.
Autofokus skal være rimeligt hurtigt og stille.
For at få debatten i gang, her er mit valg af tre objektiver, i prioriteret rækkefølge. Huske på, at jeg er en Canon bruger så naturligt påvirker mit valg af linsen, og at jeg bruger et full-frame kamera.

85mm f / 1,8 objektiv

Dette er min favorit linse. Jeg bruger 85mm f / 1,8 til portrætter, nærbilleder og landskaber, der nyder godt selektiv indramning og komprimering. Det er let, relativt billigt og billedkvaliteten er fremragende. Den eneste svaghed ved denne linse er, at den mindste fokuseringsafstand er 85cm (2,8 meter), så det er ikke så god til close-up fotografering. Jeg får omkring det ved at sætte en 500D close-up linse (dette er teknisk en linse, selvom jeg tænker på det som et filter, og jeg ikke at medtage den i mit valg af tre), hvilket giver mig fremragende kvalitet til nærbilleder så længe jeg stoppe ned til f / 2,8 eller mindre.

Den 85mm f / 1,8 objektiv er ideelt til portrætter, især dem, der træffes i svagt lys, som denne.

500D close-up linse, som jeg bruger med min 85mm linse til nærbilleder.

40mm f / 2,8 pandekage-objektiv

Mens jeg elsker kvalitet og alsidighed 50mm prime linser, de er for midt på vejen i form af brændvidde for mig at medtage en i mit valg af tre. I stedet, jeg vælge Canon 40mm f / 2,8 pandekage linse. Jeg elsker denne linse, fordi det er meget lille og har en høj billedkvalitet. På min full-frame kamera brændvidden sidder på grænsen mellem vidvinkel og normal brændvidder, og viser sig at være en overraskende nyttigt brændvidde. Jeg bruger denne linse en masse og jeg elsker det.

Den 40mm linse er også idé for billeder når sammensætningen kræver en blid vidvinkel, i dette tilfælde for konvergerende brancher effekt skabt ved at skyde fra et lavt synspunkt.

24mm f / 2,8 IS objektiv

Dette er den nyeste tilføjelse til min linse indsamling og mens jeg stadig at få at vide det, 24mm f / 2,8 blevet en af ​​mine favoritter. Der er noget særligt ved 24mm brændvidde – det er ideelt til landskaber og naturskønne fotos uden at være for bred. Den maksimale blændeåbning på f / 2,8 er en lille begrænsning (Jeg kan lide at eksperimentere med brede åbninger til kreativ effekt), men jeg kan leve med det, som objektivet er meget lettere, billigere og mindre end Canon 24mm f / 1.4L linse.

En anden ting jeg godt kan lide ved det er Image Stabilizer (IS). Teoretisk med dette indgreb kan jeg holder kameraet i hånden ved lukkertider ned til omkring 1/2 sekund og stadig få skarpe billeder. Alligevel noget bevæger sig inden for rammen vil optage som en sløring – masser af kreativt potentiale der.

Den 24mm linse er fantastisk til miljømæssig portrætter, hvor du ønsker at vise dig genstand og indeholde en dramatisk baggrund.

Hvis jeg skulle vælge blot én af disse objektiver, hvad en vanskelig beslutning! Hvis jeg kun nogensinde kunne have en linse, og det skulle være en af ​​disse tre, jeg tror jeg vil gå til 85mm f / 1,8. Ellers ville jeg gå efter noget ligesom Canon 24-105 mm f / 4L linse. Det er større og tungere end mine primtal, men det dækker et meget nyttigt sæt brændvidder.

dit valg

Nu er det din tur. Hvis du kun kunne eje tre kameralinser, hvilke ville de være? Hvis du kun kunne eje en linse, hvilket ville du vælge? Lad os vide hvorfor. Hvad er dine personlige krav? Det bør give anledning til en interessant diskussion.