Canon 5D mark III

Det er naturligvis ikke det udstyr, det afhænger af. Du behøver ikke blive en bedre fotograf af en ny og dyrt kamera. Dog kan gode værktøjer fjerne de tekniske hindringer, indtil du er begrænset i den kunstneriske udførelse. Kameraet er ikke længere flaskehalsen.

Så jeg synes, at med den nye Canon 5D Mark III. Jeg har tidligere brugt den II udgave af kameraet, og har været meget glad for år. Men der har altid været nogle formildende omstændigheder i den tidligere version. Blandt andet har det ikke været så stærk i fokus, ikke været afsætte så meget på sikkerheden front, og manglede nogle funktioner, som 1D serien.

Jeg har ventet med at skrive denne anmeldelse. Der er nu et par måneder siden fik jeg mig to stykker. af det nye kamera, og jeg har nu vænnet dem på arbejdspladsen, i mange bryllupper. På den måde har jeg nu en langt større grund til at skrive om det, og hvordan det fungerer i praksis.

Kamerahuset

Det første, der slog mig, da jeg tog kameraet ud af æsken og begyndte at bruge det, det bare føles meget mere solid. Det føles som et professionelt værktøj, da det er meningen at være. Den tidligere kamera mere som en hobby kamera i hånden. 5D mark III reagerer, så 1D serie gør. Når du klikker på udløseren, så billedet er taget. Ingen nonsens, ingen forsinkelse. Den reagerer og føles som en naturlig del af den ekstra arm.

Den er designet forfra fra bunden. Huset er stærkere, er bedre materialer anvendes, er det mere vejrbestandigt og mere ergonomisk. Kameraet er en smule tungere end sin forgænger, men ikke mere end at det kun bidrager til følelsen af kvalitet og soliditet.

Autofokus

Dette er den største forbedring. Kameraet er et langt spring fra den mark II i dette område. Billederne er skarpe. Dots. Før jeg ofte tage et par ekstra billeder af den samme situation til at sikre mindst én var knivskarpt. Nu vil jeg bare tage en. Jeg kan regne med mit værktøj. Det er ganske imponerende: med Canon 85mm 1.2L ved maksimal blænde, får du en temmelig snævert fokus felt. Nogle få millimeter fra eller til forskellen i skarphed eller helt slørede. Kameraet optager skarpe billeder. Og selv i udfordrende lysforhold – såsom natten, med kun stearinlys til belysning.

NB: Det eneste sted, hvor autofokus stadig har nogle udfordringer, i skarpt lys. Da sådanne billeder taget i et mørkt rum, lige ind i et vindue med skarpt sollys, med emnet foran vinduet. Så vil det være vanskeligt. Men sådanne ekstreme forhold, er der kun få kameraer, der kan noget.

Silent Mode

Som en dokumentarfilm bryllupsfotograf, er jeg meget opsat på at være så diskrete som muligt. Kameraer kan aldrig være stille nok til min brug. Derfor er det forbløffende, hvor Canon har formået at skabe en funktion, der gør det muligt for kameraet lukkeren er meget rolig. Det er uvurderligt i højtidelige og sjældne situationer, såsom under ceremonien og under talerne. Denne funktion har jeg længe ventet på, og er en stærk grund til at opgradere.

Canon har opnået denne tekniske bedrift ved at bremse lukkeren og spejl-refleks, hvilket resulterer i bedre lyd. Dette tilvejebringer en lidt længere behandlingstid og en lang sort-periode, men der er ingen mærkbar ulempe.

Sikkerhed

Det er prioritet nummer et som en bryllupsfotograf. Safety first, altid. Derfor er det forbløffende, at kameraet kan gemme billeder til to forskellige hukommelseskort på samme tid. Så har du backuppen omgående, og er sikret mod et eventuelt svigt i CF-eller SD-kort. Denne funktion er uvurderlig. Efter brylluppet dagen er omme jeg altid tage ud SD-kortet og sætte det i en anden taske end den, jeg tjekke ind på flyet, eller jeg sat i taxa. På den måde har jeg altid har to kopier af de billeder på én gang, i tilfælde af tyveri eller tabt bagage osv.

Billedkvalitet

Allerede i den tidligere version af kameraet var billedkvalitet, efter min mening, meget god. Du er stadig meget langt med Mark II, og der er ikke meget jeg er nødt til at bøje sig for sin forgænger. Det eneste, jeg bemærker i praksis er, at kameraet er endnu bedre på støj ved høje ISO-værdier. Ca. 1 stop bedre. Nu kan jeg nemt kan bruge ISO6400, når omstændighederne kræver det, hvor der før ville jeg ikke have gået ud over ISO3200. Color integritet tilbage, og vil ikke falde fra hinanden – også selv om kameraet er skubbet til det yderste.

Jeg bemærkede også, at hudtoner og farver er endnu bedre. Lidt mere nøjagtig og mere naturligt end tidligere versioner. Der er ikke meget i tvivl, men der er noget ved den tonalitet, der bare ser bedre og mere realistisk ud.

Anbefaling

Min mening om kameraet er baseret på to måneders intensiv brug, med bryllupsfotografering hver weekend. Det er ganske enkelt det bedste kamera til rådighed for reportage genre og dokumentarfilm bryllupsfotografering. Det er et resultat af forbedringer af en allerede meget god krop. Det er hurtigt, kompakt, stille, har knivskarp fokus, god ved høj ISO, pålidelig, vejrfast, holdbart, sikkert og grundigt professionel.

Dette kamera er for dem, der er bryllupsfotograf, reportage fotograf eller en person, der har brug for en rolig og professionel kamera. Det koster en masse penge, knap 30 000, men hvis du har brug for det, er det en uvurderlig stykke mesterværk at have i din værktøjskasse. Som en bryllupsfotograf, føler jeg det som min pligt at mine klienter til enhver tid at have den bedste tilgængelige udstyr. Derfor valgte jeg dette kamera.

Grunde til at opgradere til bryllup fotografer og andre, der har mark II:

 • Stærkere og mere stive krop, som kan modstå elementerne bedre.
 • Mere pålidelig lukker mekanisme, nu Direktoratet for de 150.000 eksponeringer.
 • Mere præcis og hurtigere autofokus. Dette er væsentligt forbedret.
 • Lavere støj ved højere ISO. Rækkevidde fra 50 til 102.800. Efter min mening brugbar op til 6400.
 • 100% søgeområdet. Du kan se hele billedet, præcis som billedet er.
 • Forbedret sikkerhed ved at lagre parallelt med to forskellige hukommelseskort på samme tid. CF + SD.
 • Hurtigere lukker 6fps på 3,9 fps på sin forgænger.
 • Endnu mere diskret ved at have lydløs tilstand funktion.
 • Mulighed for at rate / redigere billeder i kameraet.
 • Skarpere og bedre LCD på bagsiden.
 • Mere intuitiv og brugervenlig menu, med flere funktioner.
 • Bedre farver, opløsning hudtoner og tonalitet i almindelighed.
 • Mere præcis måling end sin forgænger.