Tips til at tage naturligt udseende portrætter af børn

“Fotografering børn er noget, som mange fotografer siger, bør undgå for enhver pris”  Selvom det er ok at sige, at børnefotografering kan være en udfordring, behøver det ikke at være en træls oplevelse. Hvis du har fået børn, eller har venner med børn, børnebørn, niecer eller nevøer, så er portræt fotografering en naturlig del af alle familier. Da minder skal sikres. De følelser et barn viser på billeder i tanker eller udtryksfuldhed kan ende i drilagtige grin  og hyggelige stunder, der langt opvejer risikoen for tårer og raserianfald.

Hvis du nogensinde har kæmpet med at fotografere børn, har vi fået en løsning på dit problem. Vi vil vise dig, hvordan du skubber følelsen af stress væk børnefotografering/babyfotograferingen og skaber et naturligt miljø, der vil belønne dig flotte og vindende børnebilleder.

børnefoto-1

Skyd løs og vær klar med kameraet

Glem alt om formelle indstillinger og det af skulle stille skarpt, tryk på knappen så meget som muligt. Det er ikke den ideelle situation at tage portrætter af børn, der også på dagen kan give udtryk for deres personligheder. For naturlige billeder af børn, skal vi som fotografer, skabe en afslappet og rolig atmosfære, hvor børnene kan blot lege og være sig selv, og mens de leger, fanger vi de oprigtige billeder.

Dette er en fantastisk måde at fange naturlige udtryk og børnene bliver ikke så frustrerede som voksne, der peger kameraer i deres ansigter, eller råbe på dem for at ‘sige smiiiil «.

Du er nødt til at sikre dig som fotograf, at du har fået den rigtige placering ved børnefotograferingen ved leg etc, og at dit kamera og udstyr er klar til at fotografere, da børn ikke vil vente på at du justere dine kamera indstillinger og opsætning.

Læs mere om børnefotografering her