Fotograf Søges og hvad så ?

Det er efterhånden en sjældenhed denne overskrift er at finde på nettet. Mange fotografer er selvstændige folkefærd. Men kravet til dig som drømmer om en karriere som fotograf er uden tvivl benhårdt arbejde. Næsten hveranden menneske i Danmark har en hjemmeside der tilbyder en eller anden form for fotografering. Dog ofte er de fleste stadig hobby fotografer der lige smutter ud og skyder nogle billeder af og til.

Er det svært at blive fotograf?

Mange vil gerne være fotografer. Fotograf faget er ofte ombejlet af friske tanker om fotografering af kendisser og flotte fotomodeller. Og dagligdagen for de fleste fotografer, kan dog ikke være længere væk end det. En fotograf laver ofte mange andre ting. De slæber mange tunge møbler til møbelfotografering, lange arbejdsdage med fotografering af tøj til kataloger hvor tøjet ikke hænger på levende modeller med på giner.

Andre fotografer laver maskinfotografering og boligfotografering. Der laves erhvervsfotografering på havne hvor der skal fotograferes store container skibe, arkitekttegnede bygninger og mad foto. En fotograf laver idag de opgaver erhvervet tilbyder, og da alle gerne vil have de bedste jobs som modefotograf og kendisfotograf er konkurrencen her uden tvivl benhård.

Er du interesseret i fotokunst?

Hvad så hvis jeg stadig gerne vil være fotograf?

Er du typer der ikke opgiver så let og heller ikke lader dig skræmme af ovenstående, så findes der jo få fotografer i landet hvor det kører så godt at de tager fotograf elever ind. De få elever der skal bruges betyder ofte mange ansøgninger til jobbet som fotograf.

Så forbered dig godt før du sender din ansøgning som fotograf. Lav en masse billeder så du har noget at sende med, og vær meget kritisk før du sender billederne. Husk fotograferne er meget trænet og kan let gennemskue kvalitetsbilleder. Øv dig på alt muligt, både som portrætfotograf, model fotograf, børnefotograf, gravidfotograf, reklamefotos og bryllupsfotograf og meget andet hvis det er muligt.

At blive fotograf kræver noget af dig

Når du så endelig er kommet i lære som fotograf, så kræver det ofte en stor indsats af dig at blive ved med at udvikle dine kreative sanser. Hele tiden presse dine evner som fotograf. Øv dig med kameraet, i photoshop, og lær at bruge flash.

Fotograf uddannelsen tilbyder ofte en grundig oplæring i lyslægning og teknik.

Mange vælger også at melde sig ind i en fotoklub for at lære at blive bedre som fotograf. Der findes mange fotoklubber i Danmark. De er alle underlagt det landsdækkende fotografiske selsskab : SDF.

En fotograf :: En bryllupsfotograf :: En modefotograf :: En Landskabsfotograf :: En Portrætfotograf :: En Kunstfotograf :: En Reklamefotograf :: En Børnefotograf:: En Pressefotograf :: Find Fotograf ::