Kort forklaret er ”TFP” Time For Prints”. På Dansk: ”din tid for billeder”.
Du stiller op foran kameraet og jeg tager en masse billeder. Som ”betaling” får du en CD/DVD med alle billederne på. Det er altså helt gratis for dig og du får oven i købet en masse billeder, som du må bruge til næsten hvad du vil.


 • Inden vi starter med at tage billeder, sætter vi os ned og taler lidt om, hvilke billeder du gerne vil have. Hvad skal de bruges til, skal de fortælle noget – om dig, eller skal det være alm. portræt, hvilket tøj du vil have på, poseringer m.v. Det er dig der afgør alt dét. Du har sikkert også en masse spørgsmål, som jeg vil forsøge at besvare på bedste vis.

 • Alt efter hvilke billeder du vil have, taler vi også sammen om, hvor dine grænser er. Min egen grænse går ved decideret pornografiske billeder – dem laver jeg IKKE! Men erotiske billeder hvor der er plads til beskuerens fantasi, kan jeg godt gå med til. Det aftaler vi selvfølgelig og skriver ned på kontrakten/aftalen samt underskriver den. Yderligere skal jeg se noget legitimation.

 • Så kan vi gå i gang med at ”skyde”. For en uøvet kan det være svært, at stille sig foran et kamera. Derfor kan det faktisk godt – i nogle tilfælde, være sådan; at den første tid går med, billederne bliver ”lidt underlige”, da du måske ikke slapper rigtigt af. Desuden flytter jeg måske på lys, skifter baggrund, instruerer osv. Det er en god idé, du tager din egen musik med i form af CD´r. Det kan også være med til, du slapper noget mere af.

 • Løbende tager vi ryge/drikke/slappe af pauser og du vil måske skifte tøj. Det skal ikke være så stift og der skal være plads og tid til, du får slappet af – indimellem. Imens kigger vi selvfølgelig også billederne igennem, så du får muligheden for evt. at ændre/tilføje noget hen ad vejen.

 • Når vi engang er færdige, kigger vi alle billederne igennem – sammen. Derefter laver jeg en CD/DVD med billederne, som du får med hjem, når du går herfra

 • Når du så kommer hjem og kigger billederne igennem i fred og ro, får du måske flere/andre ideer til billeder. Skriv dem ned til næste gang. Som udgangspunkt kan alt lade sig gøre, så vær ikke bange for at komme med spørgsmål, skøre ideer eller andet.

Er du under 18 år, skal en forælder/værge være til stede i umiddelbar nærhed – under hele forløbet. Yderligere laver vi kun billeder, hvor du er fuldt påklædt. 

Er du over 18 år, skal du medbringe legitimation. 

Læs mere om fotografiet her

Dette kan du f.eks. tage med: 

 • Halskæder, ringe, ørenringe eller lignende. 
 • Noget til håret (hårpynt) samt hvis det skal sættes op, f.eks. i hestehale. 
 • Bluse eller soltop så man kan se evt. halskæde. 
 • Tøj (Du må meget gerne medbringe lidt forskelligt)
 • Makeup (man kan godt overdrive lidt – især til sort/hvide billeder)
 • Din egen musik (cd´r)
 • Godt humør.

Ovenstående er kun vejledende. Det er selvfølgelig dig der bestemmer. 

Gode råd

 1. Jeg ”skyder” ikke, før vi er helt enige om kontraktens indhold og den er underskrevet.
 2. Pak gerne dagen før med det du skal have med til en fotosession.
 3. Enhver kan blive forsinket/forhindret i at møde op til aftalt tid – men så ring venligst!
 4. Mød altid op frisk og veludhvilet. Det ses tydeligt på billeder, hvis du er træt, har tømmermænd osv.
 5. Er der noget du er i tvivl om inden, under eller efter en session, vil jeg meget gerne vide det. Spørgsmål og kommentarer er altid velkommen.
 6. Tænk over hvilke billeder du vil have lavet. Kig f.eks. i blade/magasiner/hjemmesider og få nogle ideer.
 7. Din make-up må godt være ekstra kraftig, hvis du skal have lavet sort/hvide billeder. 
 8. Skal du have taget billeder, hvor du ikke har så meget tøj på, skal du være opmærksom på, du måske skal sidde i 10-15 min. p.g.a. dit tøj måske har efterladt mærker på din hud/krop.
 9. Du er altid velkommen til at tage en ven, veninde eller dine forældre med til en session.
 10. Det er dig der sætter grænserne – IKKE mig og du kan når som helst sige stop.