ActionCams

ActionCams findes i mange former og formater. De fleste tænker GoPro når man siger ActionCam. Men er GoPro nu også det bedste der findes lige nu?

Vi har sat 2 gange Sony actioncam op mod 1 GoPro. Hvordan de klarer sig, kan du se i videoen. De korte specifikationer på de 3 testede kameraer kan du se herunder.

Testen

Selve testen som du kan se i videoen, handler udelukkende om billedkvalitet, håndtering af skift mellem lys og mørke, billedstabilisering mv.

Vi monterede alle 3 kameraer på fronten af en motorcykel og kørte en tur. De blev alle monteret med originale monteringenheder og sat så godt fast som muligt.

Mange flere muligheder

Alle 3 kameraer har mulighed for bla WiFi. Det kan du med fordel benytte til at starte/stoppe optagelser. Til at indstille kameraet, så du ikke skal taste dig igennem en masse menuer på 2-3 knapper og en skærm på størrelse med et frimærke.

Disse ting har vi ikke medtaget i testen, da det er meget individuelt hvad man synes er lettest at arbejde med. Både GoPro og Sony har ganske gode apps til fjernbetjening.

En fordel ved Sony’s actioncams er, at man kan tilkøbe en enhed som kan fjernstyre hele 5 kameraer samtidig. Det betyder at du fx kan starte optagelse simultant, hvilket gør redigeringen meget lettere, hvis du har flere enheder.

Vores valg var, at lægge vægt på billedkvaliteten med standardindstillingerne. Du vil uden tvivl kunne opnå endnu mere levende farver og bedre kontraster, hvis du vælger at efterbehandle dine optagelser. Det ved vi bare, at de færreste gør. Derfor har vi heller ikke efterbehandlet noget, men blot benyttet de rå optagelser.

Sony HDR-AS20

Dette er Sonys mindste (læs: billigste) actioncam på det danske marked. Den vejledende pris er kr. 1.599,- inkl. vandtæt etui og et par monterings enheder.

AS20 optager video i fuld HD (1920×1080) i maks 50/60 billeder pr. sekund og still billeder på 11,9 megapixel.

GoPro Hero

GoPro har uden tvivl det bedste tag i markedet for små action kameraer. GoPro er dedikeret til netop denne type kameraer og har samtidig det største udvalg af tilbehør og muligheder for montering.

GoPro afslører ikke meget omkring den benyttede teknologi, som sensor størrelse eller hvordan objektivet er opbygget. Det er nok heller ikke nødvendigt for størstedelen af deres kunder.

Det får du med

  • 131’/40m Waterproof Housing
  • Wi-Fi Remote
  • Wi-Fi Remote Charging Cable
  • Higher Capacity Li-ion Battery
  • Quick Release Buckle
  • Vertical Quick Release Buckle
  • 1 Curved + 1 Flat Adhesive Mount
  • 3-Way Pivot Arm
  • USB Cable

Læs også: