En samtale med en bryllupsfotograf

I dag havde jeg en samtale med en professionel bryllupsfotograf om et bryllup, fotografen skal lave i år. Samtalen udløste en idé at dele disse erfaringer med mine læsere. Så jeg tænkte, hvorfor så ikke give nogle bryllupsfotografering tips og en bryllupsfotografering tjekliste for at hjælpe brudepar eller andre giftelystne med valg af fotograf til deres bryllup?

Tjek flere fotografer ud på Google før du vælger

Når du surfer på nettet efter dine kommende bryllupsfotograf, så kig på flere forskellige fotografers porteføljer, og spørg eventuelt dine venner eller familie for referencer om erfaring omkring bryllupsfotografer. På nettet findes der mange forskellige fotografer til bryllupper i Danmark. Nogle fotografer laver :

  • Klassiske bryllupsbilleder
  • Moderne og rå bryllupsfoto
  • fotoreportage bryllupsfotografering

Uanset hvilken billedstil i er til, er det vigtigt at tjekker mere end én fotograf ud. Se hvad der ellers står om fotograferne på google. Se også en masse billeder fra fotografen. Helst flere sammenhængende serier. Det er ikke nok at se et eller 2 billeder fra et bryllup fotografen har lavet. En hel billedserie fra et bryllup viser meget mere om fotografens evner end blot et enkelt eller 2.

Vælg din bryllupsfotograf med omhu

Hvis det er muligt eller nødvendigt, så bed om en samtale med din fotograf, enten via telefon eller personligt møde. Spørg til hvordan fotografen arbejder, hvilke ideer han ser for jeres bryllup. Se nogle bryllupsbilleder der minder om den stil og de ideer der nærmer sig mest jeres bryllup.

Ta en snak med bryllupsfotografen, hvilken type billeder, i er på udkig efter.

* Vil i have de klassiske bryllups portrætter eller fotojournalistiske billeder?
* Vil i have sort/hvid eller farve billeder?
* Hvilke typer bryllupsfotografering pakker tilbyder fotografen?

Forud for mødet, bør i lave en bryllupsfotografering tjekliste til at hjælpe jer stille de rigtige spørgsmål til fotografen. Det er ofte en god idé at vise fotografen jeres plan for brylluppet, så han eller hun kan komme med det bedste bud på en fotografering der passer ind i jeres koncept.

Lav en fotograf tjekliste for bryllupsdagen

Det er vigtigt at oprette en bryllupsfotografering checkliste til din bryllupsdag. Husk at inkludere hvilke typer familie billeder i ønsker, og hvem i vil have med på de forskellige billeder. Husk også på hvor du skal giftes, om det er indendørs eller udendørs, samt tidspunktet på dagen af hensyn til lyset og vejret. Det er også en god ide at spørge din fotograf om fotografen kender til stedet eller har arbejdet under lignende forhold før.

Book bryllupsfotografen i god tid

De bedste bryllupsfotografer er ofte booket hurtigst, ligesom de bedste musikere og feststeder. Så sørg derfor at tjekke nettet for fotografer i god tid. Find den eller de fotografer der tiltaler jer mest og bed så om at få info om deres fotografering, om de har tid på jeres dato og om deres priser. Gode bryllupsfotografer koster penge akkurat ligesom god mad koster penge. Men pengene kan vise sig godt givet ud. Hvem tør miste sine største minder?

En fotograf :: En bryllupsfotograf :: En modefotograf :: En Landskabsfotograf :: En Portrætfotograf :: En Kunstfotograf :: En Reklamefotograf :: En Børnefotograf:: En Pressefotograf :: Find Fotograf ::