Hvilket er rigtige for dig?

Som fotograf, uanset om det er professionelle eller hobbyist, du har flere færdigheder til at jonglere og mange hatte til at bære; du bliver nødt til at være en kunstner, når du skriver dine billeder scene, teknisk dygtige med dit kamera og indstillinger, og i tilfælde af fagfolk, en dygtig forretningsmand, der kan opretholde en forretning og tilfredsstille kunder konsekvent.

Photoshop

Lightroom versus photoshop

Et af de vigtigste roller, du spiller som en foto entusiast er, at billedet editor. Sjældent gør vores billeder kommer lige ud af kameraet præcis, som vi havde forestillet, så før frigivelse vi er forpligtet til at sætte vores skud gennem efterbehandlingen fase; det er her, vores rå billeder er forbedret, justeret, tonet og skærpet til at give os det endelige billede, vi ønsker at levere.

Selv om vi har mange værktøjer til vores rådighed i disse dage til at hjælpe os igennem denne fase af behandlingen, industrien mastodonten har uden tvivl været Adobe Photoshop siden sin første version udgivelse i 1990 Softwaren er blevet brugt af amatører og professionelle både år efter år, og betragtes som en vigtig del af de fleste fotografens værktøjskasser.

Gennem de følgende år, og den popularitet bølge af digital fotografering, Adobe indså behovet for et værktøj mere målrettet til fotografer, og i 2007 udgav Lightroom. Denne arbejdsproces-centreret og management software er blevet utroligt populært i sin egen ret, og fastholder en massiv følgende i dagens industri.

Efterbehandling meningsmåling 2013 DPS
Klik for at se mere om undersøgelsens resultater

Så det indlysende spørgsmål er, som en fotograf, som software-pakke har du brug for? Begge titler er fremragende og bære deres egne styrker og svagheder, så lad os bore ned og undersøge dem i en lidt mere detaljeret at opdage, hvilken er den rigtige for dig!

Hvad vi har brug for i post-behandling software

Sjældent får vi et perfekt resultat i kamera, der giver os mulighed for at omgå arbejdsgangen post-behandling, og selv da, er lidt redigering næsten altid nødvendig for at udarbejde foto for forskellige medier.

Generelt vil fotos skal ændres i størrelse, justeret for eksponering og kontrast, redigeret af pletter eller andre mangler, og eventuelt tonet eller har deres udseende ændres gennem filtre, forudindstillinger eller andre midler. Filen skal så udføres i sin endelige form, klar til kunden, trykning eller til web brug.

Photoshop styrker

Pixel-niveau redigering – billeder oprettet eller åbnet i Photoshop består af pixels, som er de små fysiske punkter i et rasterbillede, og er de mindste adresserbare elementer i et foto. Softwaren giver mulighed for at redigere selv på dette lille niveau, hvilket betyder grænseløs manipulation er mulig. Kan oprettes raster og vektor billeder fra bunden.
Layers – Photoshop giver mulighed for flere lag for at blive gemt i en master fil, hvilket betyder, at du kan holde forskellige billeder eller redigeringer på separate lag, og derefter skjule, ændre eller forbedre nogen af ​​disse lag uafhængigt af hinanden.

Handlinger – en yderst nyttig funktion, handlinger tillade manipulation skridt til at være lænket sammen og registreres, så du kan genskabe en hel redigeringsprocessen med et klik med musen.

Komposition og blanding – på grund af evnen til at lag komponenter i et billede, er det muligt at blande disse lag sammen i unikke måder. Maskering gør det muligt at beskytte bestemte dele af foto fra eventuelle justeringer, der gøres ned til pixel-niveau, blot ved at male ud det område, du gerne vil beholde.
Kæmpe værktøjskasse – hver progressiv frigivelse af Photoshop synes at bringe flere og flere nyttige værktøjer i blandingen. Fra indhold-aware fyldning, færre kamerarystelser effekter, foto filtre, og automatisk panoramabillede syninger, der er et værktøj til næsten enhver opgave en fotograf skulle.

Photoshop svagheder

Stejlere indlæringskurve – med stor magt kommer … en stejl indlæringskurve. Selvom du har en massiv vifte af værktøjer til din rådighed, mastering dem er noget, der tager tid og praksis.
Ingen indbygget RAW-redigering – i modsætning til Lightroom indfødte evne til at manipulere RAW filer direkte fra dit kamera, skal Photoshop stole på et plugin ligesom ACR (Adobe Camera RAW) eller noget lignende for at importere og redigere disse filer.
Intet billede management – Photoshop er bygget op fra bunden til at være en kraftfuld oprettelse og redigering billede værktøj. Selv om der er batch import og eksport værktøjer til rådighed til at foretage nogle aspekter af processen lettere, er der ikke en fuldt anerkendt indbygget i ledelse eller workflow-system for fotografer.

Lightroom styrker

Indbygget i RAW redigering – ingen plugins nødvendige! Lightroom indbygget accepterer RAW-filer direkte fra dit kamera, og tillader alle redigering, du ville forvente fra i softwaren.

Billede og workflow centreret – Lightroom blev født fra et ønske om at give fotografer noget bedre til at styre deres fotobiblioteker med. Hele programmet er baseret på at skabe en solid, sammenhængende arbejdsgang, der vil hjælpe dig med at få mest muligt ud af den post-fasen.

Enkel og nem at bruge – da Lightroom ikke har den store værktøjskasse findes i Photoshop, der er meget mindre at lære. Alt fra de tilgængelige værktøjer til selve grænsefladen, er enkel og nem at manipulere.

Presets – en fotograf drøm; forestille sig at have evnen til strengen sammen eksponeringsniveauer, kontrast og toning, og derefter gemme dem til en handy fil. Så forestil dig du kan have ubegrænset varianserne for disse, og anvende dem til et foto med et klik med musen. Velkommen til Lightroom er presets! Fotografer i hele verden deler disse online så godt, giver dig ubegrænsede potentielle muligheder for at dit foto udseende og føler.

Lightroom svagheder

Ingen avancerede redigeringsværktøjer – fordi Lightroom ikke var tænkt som en fuld-on raster redaktør, de fleste af de redigeringsfunktioner Photoshop-brugere tager for givet, er ikke til stede her. Med undtagelse af et par grundlæggende værktøjer, du ønsker at bruge Photoshop i situationer, hvor tung billedredigering er nødvendig.
Ingen lag ledelse – den magtfulde lag systemet i Photoshop er ikkeeksisterende samt. Virkninger og modifikationer kan stables på et billede, men der er ingen reel adskillelse af billeddata segmenter eller evnen til at anvende blandingstilstande.
Billeder kun – igen, Lightroom er tænkt som et workflow-system for fotografer, hvilket betyder, at du kun kunne importere eksisterende fotos og ændre dem; der er ingen raster- eller vektor billede oprettelsen værktøjer, der findes her, som der er i Photoshop. Lightroom er sikkert ensporet indstillede.