Foto og billedbehandling, Design, Video, tv og radio, Sociale medier, Ledelse og strategi, Kommunikation, Sprog og tekst. Det hele hænger sammen hvis man skal drive selvstændig fotografisk virksomhed idag. Fotokursus for både begyndere og erfarne – fotografer med dit spejlrefleks kamera, forstå indstillinger og redigere dine billeder.

Vil du gerne være beder til at fotografere?

Hvad betyder eksponering?

Eksponering er en af grundstenene i fotografi. Det er, som ordet hentyder, den mængde lys et billeder bliver eksponeret for – altså hvor meget lys kameraet lukker ind under optagelsen af billedet.

Guide til eksponering:

Hvad er ISO?

Hvad er ISO. ISO er en af de manuelle ting, som kan ændres på et kamera. ISO findes på alle spejlreflekskameraer, som findes på markedet. Kort sagt er iso, hvor kraftigt lyset bliver opfanget af sensoren, der sidder i alle kameraer.

Se video og forstå “ISO” i denne video:

Hvad er blænden?

Blænde er indstillingen på kameraet, som justerer mængden af lys, der bliver lukket ind gennem objektivet. Blændeåbningen bliver målt i såkaldte f-stops og bestemmer, hvor stor en åbning, der bliver lukket lys ind af. Et lille f-stop på f.eks. f/1,4 er lig med en stor blænde.

Se video og forstå Blænden:

Hvad er Lukkertid?

Lukkertid er den tid, hvor lukkeren i et kamera er åben. Kaldes også eksponeringstid. Jo længere tid lukkeren er åben, desto mere lys får lov at slippe ind i kameraet. Lange lukkertider vil medføre en udtværing af motiver i bevægelse, og det kan efter smag bruges som stilistisk element i et fotografi. 

Se video og forstå Lukketider:

Hvad kan kameraets programmer?

På P-program sender objektivet besked om den aktuelle brændvidde til kameraets automatik, som regner sig frem til de bedste indstillinger. Det kan du drage stor nytte af. Programautomatik, eller P, er et udmærket basisprogram, der er fint at bruge, hvis du ikke har behov for en helt specifik lukkertid eller blænde.

Se video og forstå kameraet programmer:

Hvad er objektiver og hvad er mulighederne?

Et objektiv er en del af et optisk instrument som bruges til at “indfange lys”. Det er modsat et okular som “udsender lyset” så man kan betragte det med øjet. Kameraerteleskopermikroskoper og lignende apparater er normalt forsynet med et objektiv og et okular.

Se video og forstå mere om objektiver:

Lær at lave vandmærke i Lightroom

Lightroom er genialt til mange ting. Det bruges både som katalogiseringsprogram for fotografer. Men mange bruger det også til at billedbehandle deres bryllupsbilleder, erhvervsfoto, reklamefoto, portrætfoto og familiefotos i. I denne video lærer i hvordan man lægger et vandmærke på billeder i Lightroom.

Se video om vandmærke i lightroom:

Vi lærer dig at bruge dit kamera og forstå det

Et fotokursus der tager udgangspunkt i teorien omkring fotografi samt inspirerer til at stille kameraet på andet end AUTO. Lær at tage professionelle billeder samt justere lys & komposition. Undervisning med små hold. Inkl. fuld forplejning. Kurser: Grafisk Software, Digital Strategi, Foto & Video, Web Design, Apple Kurser.

Vi lærer dig at bruge dit kamera og forstå det

Online Fotokursus for begyndere | Lær at fotografere

Brug de kreative funktioner der er i dit udstyr, så du får bedre og flottere billeder, der sælger dit budskab. Tag på heldags fotokursus, og får inspiration til større kreativitet og får styr på alt det tekniske. Fotokursus for alle der kan lide at tage billeder. Fotokursus for dig som arbejder med dit kamera ofte der gerne vil blive bedre til at tage billeder og kende dit kamera fuldt ud. 

Online Fotokursus for begyndere | Lær at fotografere

Tag et fotokursus og bliv bedre

Tag et fotokursus på aftenskole og lær alt om foto, video og digitalfoto. Vi har samlet en lang række kurser i fotografering og videoproduktion. Tag dette komplette fotokursus og bliv en bedre fotograf. Vores foto kurser er for dig, der ønsker at få et mere professionelt og ensartet udtryk i dine billeder.

Tag et fotokursus og bliv bedre

Inspirations sider