Familiefotografering en hyggelig oplevelse

Familiefotografering egner sig perfekt ved blødt lys, enten tidlig om morgenen eller ved solnedgang. Lyset givet en dejlig glød i ansigtet og der er ikke behov for reflektor og flash, eller at skulle finde steder med skygge. Netop det at man ikke skal slæbe på flash, stativer osv. gør at man kan fange børn i deres rette element. De kan få lov at løbe rundt og være sig selv og netop det, gør at man kan fange de flotte og naturlige billeder som man ønsker.

28

Jeg aftaler typisk at mødes med familien en halv time inden, altså halvanden time inden solen går ned. Dette giver tid til at lade familien føle sig tryg ved min tilstedeværelse.

De første billeder jeg sikre mig er gruppebillederne af hele familien. Når de er overstået, er det børnene der er i fokus. De får lov at løbe rundt og gøre præcis det de har lyst til, mens jeg står på afstand og fanger en masse fede billeder.

Den første halve time kan lyset stadig være lidt skarpt, derfor kan det være en fordel at holde solen i ryggen på børnene, så vidt muligt. Jo længere solen kommer ned, jo mere diffust bliver lyset, så her er det bedst at få børnenes ansigt mod solen.

Husk at komme ned i børnenes øjenniveau og vær kreativ. Lav silhuetter, fang børnene mens de løber, få solen med på nogen af billederne osv. Generelt er det bare vigtigt at lade fantasien få frit løb, der skal ikke tænkes på lyset, der skal ikke holdes reflektorer eller indstilles flash, det er fotografering når det er allermest simpelt.

Læs mere om familie fotografering