Foto blogs fra fotograf wanna be´s

Jeg læser en del fotograf relevante indlæg på nettet fra diverse fotografer der drømmer om en karriere indenfor det overfyldte fotografiske fag. Jeg læser ofte om deres nørderi med kamera udstyr og eksperimenteren med diverse flashlamper og andet foto grej. Det får mig dog til at tænke om det måske er derfor der findes så få rigtig kreative fotografer i Danmark ??

Hvis alle fotografer laver billeder for at opnå en master grad i foto teknik, så bevares værsgø for min skyld. Men for mig handler om selve billedet. Hvad der gør et billede flot og hvad der gør det til en banal registrering af utallige kedelige bryllupsbilleder, børnebilleder eller nøgne damer. Igen bevares man kan ikke lægge en hånd på det foto tekniske, men holdkæft hvor er der mange kedelige fotografer i DK.

Hvor er de kreative og kunstneriske fotografer?

Når jeg surfer på nettet og søger på “kreative fotografer” eller “fotokunst”, findes der godt nok ikke meget af slagsen. Jeg tænker ofte hvorfor der er så få fotografer i Danmark der virkelig når igennem i udlandet. Men jeg forstår efterhånden hvorfor.

Så er mit spørgsmål til danmarks fotografer og wannabe´s, hvorfor ikke lade teknikken ligge lidt og bare lade de kunstneriske gener tage lidt over. Slip overblikket og lad jer dog forsøge med fotoeksperimenter enten i digitale fotoprogrammer som photoshop eller andet lækkert, og lad følelserne og ikke fornuften styre.

“Kommerciel” Fotograf / it-nørd eller hobby kunstfotograf ?

For mig virker det som om alle fotograf wannabe´s der starter op, så hurtigt som muligt skal have lært deres udstyr og kende så de kan komme ud og supplere deres indtægter med ligegyldige festfoto registreringer eller portrætfotografering. Istedetfor først at udvikle sin egen fotografiske stil og lade den gennemsyre den billedstil man derefter ønsker at kaste sig over.

Der findes mange hobbyfotografer i Danmark, og nogle af dem gør faktisk en god figur i deres lokale fotoklubber. Desværre er det it nørder der lige har foto som hobby der er nemmest at finde på nettet fordi de også lige ved hvordan man laver en seo venlig blog og kaster om sig med deres ringe erfaringer og forsøgs-fotografering.

Det skal de naturligvis have lov til alt det de vil, men det giver bare triste billedmæssige søgeresultater på nettet under ordet fotograf eller foto blogger, da man netop finder alle it nørdernes halvkedelige forsøg på at blive bedre til noget de burde overlade til dem der er født kreative.

Det få “rigtige” fotografer

Heldigvis, især takket være de store Hollywood producer og deres nye flotte visuelle oplevelser i biograferne skaber de et univers der ligger mere op til kreativ brug af de visuelle medier. Det gennemsyrer også mange internationale fotografer. Og med lidt held vil denne trend med den sædvanlige forsinkelse på ca. 20 år ramme Danmark og danske fotografer.

Det kreative fotografi savnes i Danmark. Hvorfor er der så mange fototeknik nørder og it-nørder i fotobranchen? Lad os nu se nogle spændende fotomanipulationer eller flotte kreative billeder fra ægte fotokunstnere fra Danmark. Venter spændt ……………

En fotograf :: En bryllupsfotograf :: En modefotograf :: En Landskabsfotograf :: En Portrætfotograf :: En Kunstfotograf :: En Reklamefotograf :: En Børnefotograf:: En Pressefotograf :: Find Fotograf ::