Tag bedre billeder med hjælp fra verdens bedste fotografer

Vi lever i en visuel tid fyldt med billeder. Synet, vores vigtigste sans, bombarderes konstant. De fleste billeder gør kun kortvarigt indtryk – eller helt ringe! Men de færreste billeder brænder sig fast. Hvorfor gør de? Og hvordan har fotografen båret sig ad med at tage dem?

De gode billeder kan være vidt forskellige men de har alle en ting tilfælles: de vækker alle følelser i en, om så det er sympati, sorg, medfølelse, afsky eller bare glæden som vi finder tiltrækkende. Fotografen indblander sine egne følelser ind i billederne. Han kombinerer sit syn med sit kendskab til det fotografiske sprog.

Undgå uskarpe billeder

Mange tror, at jo dyrere kamera man køber, jo mindre sløret bliver det. Men sandheden er egentlig, at man kan tage ligeså uskarpe billeder med et dyrt spejlrefleks som man kan med et digitalkamera. Der er mange måder man kan undgå det på. F.eks. ved at købe sig et stativ til sit kamera, det gør, at man ikke behøver at koncentrerer sig så utrolig meget omkring sløring som man gjorde før. Hvis man ikke gider til at købe et stativ, er ens ben også en god start. Man ’stiller’ sin albue på sit knæ (når man er nede på hug).

Mød en af Danmarks bedste fotografer 

Billeder i bevægelse

Det er sjældent man får et super godt billede af en håndbold spiller med et digitalkamera. Når man har købt sig et godt spejlrefleks kan man ændre på lukkertiden, jo højere lukkertiden er, jo hurtigere tager du billederne. Det gør, at du kan få super gode billeder til håndboldkampe, tennisturneringer osv.

ISO og Flash

Alle kameraer har indbygget et flash, men de færreste ved hvordan man bruger det – de udvidende sætter det bare til automatisk indstilling. Det kan jo godt gå godt, men det er bare meget sjældent det gør det, hvis man vil tage bedre billeder. Når du bruger din flash, så overvej om det er nødvendigt – for du kan altid stille ISO’en højere op, hvilket gør, at rummet bliver lysere. Selvfølgelig kan ISO’en ikke gøre alt, men det kan altid hjælpe en del.

Hvad skal jeg gå efter?

At tage billeder er først og fremmest et intellektuelt forehavende. Begynd med at overveje, hvad essensen af stedet er. Det er det, der oprindeligt fangede al din opmærksomhed og sagde, at her var værd at fotograferer. Det er det du skal fange på billedet. Tænk på de tillægsord, du vil bruge omkring stedet når du skal fortælle det til dine venner og din kære familie. Find nogle billedelementer der kan gøre billedet mere fremragende og der gør en hver fangende. Billedet skal være som en artikel: Æggende, vækkende og dækkende.