App ’en Snapchat

App ’en Snapchat, der slog igennem i 2013, som et hyggeligt socialt medie, hvor man kan dele billeder eller videoer, blev på kort tid rigtig populært, men har både fordele og ulemper. 

Nogle mennesker mener, at Snapchat ikke er en hyggelig lille app, men at de er blevet afhængige af Snapchat, og ikke kan stoppe med at poste billeder af sig selv, som beskriver, hvor meget overskud, de har, og hvor nemt deres liv er lige i det øjeblik. Jeg synes, at hvis man mener, at man er afhængig af Snapchat, så er man også afhængig af andre social apps f.eks. Instagram eller Facebook, hvor man også kan lægge billeder op af sig selv, eller lave en statusopdatering om, at man er i fitness. Hvis man godt kan lide at dele billeder af sig selv, som skal være mere end perfekte, og som skal vise, at man har det perfekte liv, skyldes det måske lavt selvværd, manglende opmærksomhed eller et behov for selviscenesættelse.

Bruger man meget tid på Snapchat

Bruger man meget tid på Snapchat, lukker man meget af for omverdenen, og ser kun verden igennem Snapchat, hvilket både giver et forkert indtryk af andre og man giver selv et forkert indtryk. Når man skal tage en selfie, skal der som regel være en mening med det, f.eks. et billede med veninderne på en cafe, en tur i fitness eller foran universitetet, hvor man skal posere rigtigt, og det kan hurtigt blive pinligt at stå og se sød ud med trutmund samtidig. Og pludselig ser man hvor dum og afhængig man er af det hvide spøgelse!

Læs mere om Sociale profiler

Top-3

Snapchat giver dig også muligheden for at se dine venners top-3-liste. Det svære er ikke at trykke på Pandoras æske og se hvor gode venner, man er med sine snapchat-kontakter, eller hvor populær, man er hos sin flirt. Det svære er, at opdage. Hvem der mere er på den top-3. Hvem skriver din bedste veninde mere med eller hvem skriver din flirt mere med. Det kan være fristende, at se hvem der er på den top-3. Men jeg syntes, at hvis man har så stor en trang til at se, hvor populær man er, så må man også kunne tåle at sige ”Fuck det!” hvis man ikke er på den top-3. I stedet for at blive pigesur og forarget, kunne man overveje muligheden for, at det kunne være personens familie, måske søster, i stedet for at tro det værste om personen med det samme.

Hvorfor bruger vi så Snapchat?

Men Snapchat er ikke kun dumt og farligt! Der er en grund til at det blev populært, og at vi stadig holder fast i brugen af Snapchat. En årsag kunne være, at vi er mange, som har travlt i vores hverdag. Og der er Snapchat meget enkelt og praktisk i en travl hverdag, når du skal kommunikere hurtigt med dine venner eller flirts. Der er også muligheden for at du kan sende én snap til flere på en gang.

En slags ensrettet massekommunikation, som gør det nemt at komme hurtigt i kontakt med flere af dine venner. Eller at du kan lægge en snap på din story, som dine venner kan se så mange gange de vil. Måske er kommunikationen på Snapchat mere overfladisk sammenlignet med, at være sammen med ens venner i ”virkeligheden”, men Snapchat kan også være et dejligt medie, hvor du kan følge med i hvad dine venner laver, og du kan ”snappe” dine nyheder frem til dem, du vil.