Ukendte gerningsmænd har stjålet et fotografi af Marilyn Monroe fra Jörg Maass kunstgalleri i Berlin. Billedet var en del af “American Photography” udstilling. Ifølge DAPD nyhedsbureau, har ejeren været savnet den siden sidste lørdag. Kommissionen om Art Theft ser på sagen og er ikke frigive yderligere oplysninger for at beskytte sin undersøgelse. Fotoet er en del af en portefølje af tolv billeder fra amerikanske fotograf Milton H. Greene, der er en samlet værdi af EUR 38.000. Fotografen tog billedet 65 år siden, da Marilyn Monroe stod foran kameraet under optagelserne af “Bus Stop”.

foto af marilyn monroe
Greenes billeder af Monroe er unikke, fordi næppe nogen anden fotograf brugt så meget tid sammen med hende og kendte hende så godt. Greene støttede hendes professionelle beslutning om at opsige sin kontrakt med så store studier som Twentieth Century Fox, der betalte skuespillere meget lidt. Det gjorde hende til at grundlægge Marilyn Monroe Productions. Men Greene var ikke held med at finde velhavende bagmænd for virksomheden, selv om hans advokater forhandlede en bedre kontrakt med filmproducenter for skuespillerinden.
I 1956 accepterede hun hovedrollen i “Bus Stop”, en film, Milton Greene bidrog til at forme kunstnerisk. På det tidspunkt Marilyn Monroe var at bruge en masse tid sammen med Arthur Miller, og havde fundet i Lee Strasberg en mand, som hun kunne se op til, hendes forbindelse til Greene smuldret. Miller havde ikke tillid til fotografen. Marilyn Monroe Productions skudt en enkelt film, “The Prince and the Showgirl,” med Laurence Olivier, men når diva giftede sig med forfatteren, og han skulle blive involveret i andre produktioner, venskabet med Milton Green faldt fra hinanden. I en retsprocedure, skubbet Marilyn ham ud af selskabet. Miller mindedes senere: “Greene troede, han var en stor producent og troede, at Marilyn ville arbejde for ham. . Men hun erkendte, at han havde bagtanker “I offentligheden, Greene gav ingen tegn på bitterhed, og erklærede:” Jeg har ikke set hende i lang tid. Det ser ud som om Marilyn ikke ønsker at fortsætte med det program, vi havde planlagt.

Jeg ønsker ikke at gøre noget, der kunne skade hendes karriere. Hun synes at være venter et barn og ønsker ikke at arbejde for et stykke tid. “Gennem årene var der tilbagevendende rygter om, at de to forretningspartnere havde haft en affære med hinanden. Amy Greene, hustru til Milton Greene, altid benægtet dette. En dag Marilyn tilstod hende, at ved at køre en kile ind mellem hende og Milton, Arthur Miller “tog den eneste person, jeg nogensinde stole på.” I 1955 interviewede Edward R. Murrow Milton, Amy Greene, og Marilyn Monroe i hans tv-program, “person til person.”