Bryllupsfotografering Århus Bryllupsfotograf Jylland Bryllupsfotograf Skanderborg Randers Viborg Favrskov Fotograf Bryllup Minder for livet Brudeparbilleder Brudeparfotografering.

Derfor bliver vi stadig gift

Med de højeste skilsmisserater nogensinde, hvorfor vælger folk så overhovedet at blive gift? Det er der to helt klare årsager til, mener forsker.

Hver gang to mennesker vælger at blive gift, er der 50 % sandsynlighed for, at de bliver skilt igen. Det viser tal fra Danmarks Statistik, der i 2015 meldte om de højeste skilsmisseprocenter nogensinde. Men hvorfor så overhovedet vælge at blive gift? Det er der faktisk to klare årsager til, hvis man spørger Mai Heide Ottosen, seniorforsker ved SFI, der ikke mener, at de høje skilsmissetal påvirker os, når vi skal finde ud af, om vi vil giftes.

– Folk tænker slet ikke på skilsmisser, når de skal giftes. De to ting skal man holde adskilt. Vi ved også, at man i dag ikke bliver gift for børnenes skyld, da ægteskabet ikke betyder noget i forhold til børn juridisk set. Men man kan sige, at ægteskab som institution i dag er at betragte som en gensidig forsikringsordning mellem de voksne – hvor man sikrer hinanden, hvis den ene dør.

Hun mener imidlertid også, at der er en anden og mere symbolsk årsag til, at folk bliver gift:

– I andre kulturer bliver man forlovet, gift, flytter sammen og får børn. Men i Danmark gør vi det anderledes. Her flytter man sammen, får barn nummer et, bliver gift og får barn nummer to. Vi bliver gift, fordi nu har vi fået alting på plads, og så vil vi gerne fejre forholdet. Vi vil med et bryllup gerne sige til omverdenen og hinanden, at forholdet går godt. Se mere om Aarhus her.