Vi aftalte, at han ville få tre dage til at lave historien. Han behøvede ikke komme hjem om aftenen for at aflevere fotos inden deadline, men kunne sove lokalt, hvis han blev inviteret indenfor. Det ville give ham tid sammen med forskellige mennesker på forskellige tidspunkter af dagen. Det var vigtigt for mig, at vi undgik at falde i fælden med kun at tage på opgave med det ubevidste formål at bekræfte vores egne fordomme.

Vores fotograf fortalte sit ærinde til de folk, han mødte på sin gåtur rundt i det moderne boligområde, som er bundet sammen af et grønt område i midten.

Efter fire timer mødte han en cirka 18-årig fyr, som reagerede voldsomt, da han så fotografens kamera. Jeg tror ikke, at det var personligt. Det var begrebet ’fotograf’, han var vred på.

Selv om fotografen roligt forklarede, at fyren slet ikke behøvede at være en del af motivet, tog fyren en cigaret frem fra en pakke og sagde, at fotografen skulle være væk, inden smøgen var røget færdig.

Ud af det blå dukkede yderligere tre fyre op. De holdt fotografen op mod et hegn, tog kameraet fra ham, tændte en tunet lighter med stor flamme foran hans ansigt, fotograferede ham med deres mobiltelefoner og truede ham til at skride. Hvis han viste sig igen, ville de »smadre« ham.

Læs resten af artiklen her:

http://politiken.dk/debat/debatindlaeg/ECE1984970/fotografer-trues-ud-af-danmarks-sorte-pletter/